Ticaret Bakanlığı'nda devir teslim: Dürüst tüccarımızın bakanlığı

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Ticaret Bakanlığı'na atanan Mehmet Muş, düzenlenen törenle görevi Ruhsar Pekcan'dan devraldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ticaret Bakanı Mehmet Muş, görevi Ruhsar Pekcan'dan devraldı.

Bakan Muş, Ticaret Bakanlığı konferans salonunda gerçekleştirilen devir teslim töreninde yaptığı konuşmada, "Bu bakanlık esnafımızın, ihracatçımızın, iş insanımızın, girişimcimizin, dürüst tüccarımızın bakanlığıdır" ifadelerini kullandı. 

Mehmet Muş, parlamentoda grup başkanvekilliği görevi sırasında Pekcan ile Ticaret Bakanlığı'nın görev alanına giren yasal süreçlerle ilgili istişarelerinin olduğunu, kendisinin başarılı çalışmalarını yakinen takip etme imkanını bulduğunu belirterek bu anlamda bakanlıktaki önemli icraatlarını çok iyi bildiğini söyledi.

Bundan sonraki süreçte de Pekcan'ın deneyimleri, bilgi ve birikimlerinden istifade edeceklerini belirten Muş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Esnafıyla, ihracatçısıyla, iş insanı ve emekçisiyle Türkiye'nin geleceğine yön verecek 2023 vizyonumuza katkı sunacak böyle önemli bir Bakanlığa atanmış olmak benim için büyük bir gurur vesilesi olmuştur. Bu milletin bir evladı olarak ülkeme bakanlık mevkiinde hizmet etmek benim için büyük bir şereftir. Milletimizin bizlere yüklediği sorumluluğun elbette bilinci içerisindeyiz. Bize düşen görev teslim aldığımız bu başarı çıtasını daha da yukarıya taşımaktır, üreten, büyüyen istihdam yaratan, daha çok ihracat yapan Türkiye vizyonumuza katkı sunmaktır. Bunu hep birlikte başaracağız."




'ESNAFIMIZIN DERDİNİ DİNLEYECEĞİZ'

Muş, bakanlığın görev alanındaki konuları başta sivil toplum kuruluşları olmak üzere tüm sosyal paydaşlarla istişare süreçlerini işleterek yürüteceklerini ifade ederek şunları kaydetti:

"Bu vesile ile iş insanımıza ve esnafımıza seslenmek istiyorum. Bu bakanlık sizin bakanlığınızdır. Bu bakanlık esnafımızın, ihracatçımızın, iş insanımızın, girişimcimizin, dürüst tüccarımızın bakanlığıdır. Tıpkı görevi devraldığım Sayın bakanımızın bugüne kadar yaptığı gibi onların sorunları için bize gelmesini beklemeyeceğiz, biz onlara gideceğiz. Esnafımızın derdini onun yanına giderek, çayını içerek dinleyeceğiz. İhracatçılarımızın meselelerini sektör sektör ziyaretler yaparak tespit edeceğiz. Bakanlığımızın görev alanına giren yetkiler çerçevesinde yatırım ortamının hem yerli hem de yabancı yatırımcılar açısından iyileştirilmesi için atılan adımları daha da çoğaltacağız. Kurallı serbest piyasa ekonomisi ve uluslararası ticaret ilkelerinden hiçbir şekilde taviz vermeyeceğiz. Yolumuz uzun, yükümüz ağır. Milletin bize emaneti kutsaldır, emanete gözümüz gibi bakacağız. Bakanlıktaki çalışma arkadaşlarımla birlikte gecemizi gündüzümüze katarak, durmadan çalışacağız. Bu duygularla tekrar tüm milletimize minnetlerimizi sunuyor, başta Sayın Bakanımız olmak üzere Bakanlığımızın tüm çalışanlarına burada bulunan milletvekillerimize ve basın mensuplarımıza teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum."

 


'33 AY BU ŞEREFLİ GÖREVİ YAPMAMA İZİN VERDİĞİ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM'

Eski Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan da Muş'a hayırlı olsun dileklerini ileterek "Bu bir bayrak yarışı. Ben eminim ki kendisi bayrağı bizden çok daha ileri noktalara götürecek" dedi.

Pekcan, “Bakanımıza görevi devrederken en başta Sayın Cumhurbaşkanımıza beni bu göreve getirdiği ve 33 ay süreyle bu şerefli görevi yapmaya izin verdiği için teşekkür ediyorum. Kabine arkadaşlarıma, bütün bakanlara, sayın milletvekillerimize, STK başkanlarımıza, iş dünyasının çatı kuruluşlarına ve Bakanlığımızın tüm çalışanlarına destekleri ve özverileri için çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

'YÜKÜ DAHA DA AĞIRLAŞTIRDINIZ'

Ticaret Bakanlığı görevini Muş'a devreden Pekcan'ın, "Cumhurbaşkanımıza söz vermiştik 'Bu sene (ihracat) 200 milyar doları geçeceğiz' diye 205 milyar dolar olarak bildirdik, 205-210 milyar dolar arasında bir hedefimiz var yolunuz açık olsun" sözleri üzerine Muş da "Yükü daha da ağırlaştırdınız" diye yanıt verdi.

Ruhsar Pekcan, kendi şirketinden bakanlığına dezenfektan satışı ile gündeme gelmesinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalı atama kararı ile görevden alınmıştı. (HABER MERKEZİ-AA)