Ticaret Bakanı Muş: Venezuela'dan Türkiye'ye 1 gram dahi peynir ithal edilmedi

Sedat Peker'in uyuşturucu iddiaları sonrası, Venezuela'dan peynir ithalatına ilişkin kararname gündem oldu. Ticaret Bakanı Mehmet Muş, bugüne kadar Venezuela'dan Türkiye'ye peynir gelmediğini söyledi.

Ticaret Bakanı Mehmet Muş
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sedat Peker yayınladığı yedinci videoda, Kolombiya'dan Türkiye'ye getirilen ve buradan çeşitli pazarlara dağıtılan kokain ticaretinde yeni adresin Venezuela olduğunu öne sürmesi tartışmalara neden oldu. Resmi Gazete’de 22 Ağustos 2020 tarihinde yayımlanan Cumhurbaşkanı kararıyla Venezuela’dan sıfır gümrük vergisiyle peynir ithal edilmesi iddialara yeni bir boyut kazandırırken Ticaret Bakanı Mehmet Muş konuyla ilgili açıklama yaptı. Muş, Venezuela'dan Türkiye'ye 1 gram dahi peynir ithal edilmediğini söyledi.

Muş, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Venezuela'dan peynir ithalatına dair basında yer alan bazı sorular var. Kamuoyunu kısa ve net şekilde bilgilendirelim, 2020 yılında Venezuela'dan Türkiye'ye 1 gram dahi peynir ithal edilmemiştir. 2021 yılında ise bugüne kadar gerçekleşmiş peynir ithalatı bulunmamaktadır" ifadelerini kullandı.

Sosyal medya kullanıcıları Bakan Muş'un paylaşımına tepki göstererek "Gelmeyen peynir için mi kararname çıkarıldı?" diye sordu. Bazı kullanıcılar ise "Peynir gelmediğini zaten biliyoruz" diye yanıt verdi.

SORU ÖNERGESİ VERİLMİŞTİ

Kolombiya'da üretilen kokainin bu ülkedeki polisiye baskı nedeniyle artık Venezuela üzerinden getirildiğini öne süren Peker, eski Başbakan Binali Yıldırım'ın oğlu Erkam Yıldırım'ın da işin içinde olduğunu iddia etmişti. Bu açıklamanın ardından, Türkiye'nin Venezuela'dan sıfır vergiyle beyaz peynir ithal edebilmesini sağlayan karar ve Venezuela’da Ekim 2020'de peynire gizlenmiş kokain yakalandığı haberi de yeniden gündeme gelmişti. Binali Yıldırım, Peker'in iddiaları için, "Bu kesinlikle iftiradır, yalandır, şiddetle reddediyoruz. Bizimle uyuşturucuyu yan yana getirmek bize yapılabilecek en büyük hakarettir, en büyük yanlıştır, tümüyle reddediyoruz" diye belirtmişti.

DEVA Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu ve CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi de Venezuela’dan yapılan “peynir” ticaretini Meclis gündemine taşımıştı. (HABER MERKEZİ)