THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı Kazakistan’da mahsur kaldı

Akaryakıt protestoları nedeniyle hükümetin istifa ettiği Kazakistan'da bulunan Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı ve eşi Tuğçe Saatman Aycı'nın ülkede mahsur kaldığı öğrenildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı ve eşi Tuğçe Saatman Aycı'nın Kazakistan'da akaryakıt fiyatlarına zam yapılmasının ardından başlayan ve hükümetin devrilmesinin ardından da devam eden protestolar nedeniyle mahsur kaldığı belirtildi.

Gazeteci Cüneyt Özdemir, Youtube hesabından yaptığı yayında bilgiyi doğrulattığını söylerken “Neden Kazakistan’daydı tam olarak bilinmiyor, bir arkadaşını ziyarete gittiği söyleniyor. Kazakistan’daki havalimanı kapalı, protestocuların eline geçmiş olduğunu duydum” dedi.

Özdemir Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "İlker Aycı ile iletişim kurulmuş. Durumları iyi. Havalimanının açılmasını emin bir yerde bekliyorlar. İsyancılar havalimanını talan etmişler. Kargo uçağımız var" ifadesini kullandı. 

İYİ Parti İBB Grup Sekreteri Ali Kıdık da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "THY Yönetin Kurulu Başkanı İlker Aycı’nın kendi özel işleri nedeniyle Kazakistan’da olduğunu öğrendim. Kazakistan’daki iç karışıklık sebebiyle de mahsur kaldığı anlaşıldı" dedi.

Konuyla ilgili THY'den henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Kazakistan'da akaryakıt zammı nedeniyle patlak veren protestolar üçüncü gününe girerken dün Başbakan Askar Mamin başkanlığındaki hükümetin istifa ettiği açıklandı. Bu sabah ülkenin en büyük kenti Almatı'da göstericiler ile polis arasında çatışma yaşandığı belirtilirken, Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü (KGAÖ) Kazakistan'ın talebi üzerine barış gücü gönderme kararını açıkladı. (HABER MERKEZİ)