İnterpol Thodex kurucusu Özer için ‘kırmızı bülten’ çıkardı

İnterpol, Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer için kırmızı bülten çıkardı. İçişleri Bakanı Soylu da, Özer’in yakalanması için Arnavutluk İçişleri Bakanı ile görüştü

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İnterpol, Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer'e bugün saat 10.00 itibariyle kırmızı bülten çıkardı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Thodex'in kurucusu Fatih Faruk Özer’in yakalanması için Arnavutluk İçişleri Bakanı Bledar Cuci ile telefonda görüştü.

İstanbul Anadolu Başsavcılığı, dışişleri ve içişleri bakanlıklarına ‘kırmızı bülten’ yayımlanması ve Özer'in Arnavutluk’ta geçici olarak tutuklanmasına yönelik talep evrakı iletmişti.

Kripto para borsası Thodex’in sahibi Özer'in 20 Nisan’da Arnavutluk’a gittiği belirlenmiş, binlerce kişi, işlemlerin durdurulduğu borsadaki parasını çekemediği için şikayetçi olmuş, Özer hakkında soruşturma başlatılmıştı.

78 İÇİN GÖZALTI KARARI VAR

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, kripto para borsası Thodex hakkında yürütülen soruşturma kapsamında, şirketle irtibatları olduğu tespit edilen 78 kişi hakkında gözaltı kararı verdi. Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, söz konusu soruşturma kapsamında İstanbul merkezli 8 ilde düzenledikleri eş zamanlı operasyonda, zanlılardan 62'sini yakaladı. Adreslerde yapılan aramalarda çok sayıda dijital malzeme ve doküman bulundu. (HABER MERKEZİ)