The Weeknd'den rekor: Blinding Lights, tüm zamanların en çok dinlenen şarkısı oldu

The Weeknd'in "Blinding Lights" şarkısı Billboard listesinde tüm zamanların en çok dinlenen şarkısı oldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - The Weeknd'in Kasım 2019'da yayınlanan “Blinding Lights” adlı teklisi, 1960'larda Chubby Checker'ın klasiği “The Twist"i  geride bırakarak "Billboard Hot 100" listesinde tüm zamanların bir numaralı şarkısı oldu. Billboard, şarkının 90 hafta boyunca ilk 100’de yer aldığını açıkladı.

Nisan ve Mayıs 2020'de dört hafta boyunca haftalık Billboard Hot 100'de zirvede yer alan şarkı ve 90 hafta boyunca ilk 100’de yer aldı. Billboard salı günü yaptığı açıklamada, bu ölçünün "Blinding Lights"a Tüm Zamanların En İyi Şarkıları Hot 100 Listesinde 1 Numaralı şarkı unvanını kazandırdığını duyurdu.

The Weeknd olarak tanınan müzisyen Abel Tesfaye, "Henüz durumu kavrayabildiğimi sanmıyorum. Üzerinde fazla durmamaya çalışıyorum. Sadece minnettarım" ifadelerini kullandı. 

The Beatles, Hot 100'ün arşivlerinde, Billboard'un Tüm Zamanların En İyi Hot 100 Sanatçıları retrospektifinde en üst sıralarda yer alan lider grup olmaya devam ediyor. Tüm zamanların En İyi Hot 100 Şarkısı listesinde ilk 10'da yer alan şarkılar şöyle:

  1.  “Blinding Lights,” The Weeknd
  2. “The Twist,” Chubby Checker
  3. “Smooth,” Santana feat. Rob Thomas
  4. “Mack the Knife,” Bobby Darin
  5. “Uptown Funk!,” Mark Ronson feat. Bruno Mars
  6. “How Do I Live,” LeAnn Rimes
  7. “Party Rock Anthem,” LMFAO feat. Lauren Bennett & GoonRock
  8. “I Gotta Feeling,” The Black Eyed Peas
  9. “Macarena (Bayside Boys Mix),” Los Del Rio
  10. “Shape of You,” Ed Sheeran

(KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)