'The Last of Us', HBO'nun en büyük seyirci artışına imza attı

'The Last of Us' dizisinin 2'nci bölümünde izleyici oranı yüzde 22 arttı. Böylece HBO tarihindeki bir orijinal drama dizisinin ikinci haftasında gördüğü en büyük izleyici artışına imza attı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - HBO'nun 'The Last of Us' dizi uyarlamasının ikinci bölümü HBO'nun izleyici oranını yüzde 22 artırdı. Derecelendirme şirketi, Nielsen'e göre, Warner Bros. Discovery'nin birinci taraf verileriyle birleştiğinde, dizinin ikinci bölümü HBO'daki lineer yayınlarında ve HBO Max'te toplam 5.7 milyon izleyici çekti.

Beyazperde'nin aktardığına göre, ilk bölümden sonra izleyici oranını yüzde 22 arttıran dizi, böylece HBO tarihindeki bir orijinal drama dizisinin ikinci haftasında gördüğü en büyük izleyici artışına imza attı. Ayrıca HBO, tam bir haftadır yayında olan ilk bölümün 18 milyon izleyiciye ulaştığını da açıkladı. Yani ilk bölümün izleyici sayısı, prömiyer gecesi izleyicisinin yaklaşık dört katına ulaştı.

Dizinin başarısı oyunun satışlarını da etkiledi. GameIndustry.biz'e göre, ilk sezonun temel aldığı ilk oyunun en son versiyonu, İngiltere'de haftalık satışlarda yüzde 238'lik bir artış gördü. Ek olarak, oyunun yaklaşık on yıllık olan PS4 yeniden düzenlenmiş versiyonu da yüzde 322'lik bir satış artışıyla listelere yeniden girdi ve başlığın iki versiyonu sırasıyla 20. ve 32. sırada yer aldı.

Geçtiğimiz yıl yayınlanan 'House of the Dragon' prömiyerinin 10 milyona ulaşan izleyici sayısı dışında, HBO bu kadar yüksek izlenme oranlarını 10 yıldır görmüyordu. En son 2010 yılında 'Boardwalk Empire' prömiyeri 4.8 milyon izleyiciye ulaşmıştı.

Etiketler The Last of Us hbo