The Guardian: Rus Ortodoks Kilisesi patriği AB'nin yaptırım listesi taslağında

Avrupa Birliği'nin (AB) açıklayacağı yeni yaptırım listesinde Rus Ortodoks Kilisesi patriği Kirill ve Kremlin Sözcüsü Dimitry Peskov'un ailesinin yer aldığı iddia edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - The Guardian gazetesi ulaştığı bir taslak belgeye göre, Avrupa Birliği'nin yaptırım listesinin taslağına Rus Ortodoks Kilisesi patriği Kirill dahil edildi. Bu kararın uygulanması durumunda Kirill'in AB ülkelerini ziyaret edemeyeceği belirtiliyor. 

Habere göre, Patrik Kirill Rusya'nın Ukrayna'daki savaşını destekleyen vaaz verdiği gerekçesiyle taslak listeye dahil edildi. Listede binden fazla "güçlü" Rusya vatandaşının bulunduğu belirtilen haberde, Kirill'e yaptırım uygulanması durumunda AB'ye seyahat yasağı ve mal varlıklarının dondurulması gibi tedbirlerle karşı karşıya kalacağı belirtildi.

'PESKOV'UN AİLESİ DE LİSTEDE'

Haberde, listede yer alan bir diğer ismin ise Kremlin Sözcüsü Dimitry Peskov'un eşi Tatiana Navka olduğu belirtildi. Söz konusu ismin listeye Peskov'un eşi olarak değil Rusya'nın 2014'te ilhak ettiği Kırım'da bulunan özel mülkiyetleri nedeniyle eklendiği belirtildi. Peskov'un 31 yaşındaki oğlu Nikolay Peskov ve 24 yaşındaki kızı Elizaveta Peskova'nın da "aile servetiyle lüks bir yaşam sürdüğü" gerekçesiyle listede yer aldığı aktarıldı.

Listede, Rusya'nın Ulusal Savunma Yönetim Merkezi'nin başkanı Mihail Mizintsev ve Rusya'nın en büyük çelik şirketinin Severstal'ın sahibi Aleksey Mordaşov'un eşinin de yer aldığı iddia edildi. Rusya'nın en büyük bankalarından Sberbank dahil 16 şirketin de taslak listede yer aldığı belirtildi. (DIŞ HABERLER)