The Beatles'ın Japonya'da yaptığı sanat eseri açık artırmaya çıkarılacak

The Beatles, 1966 yılında Japonya'daki turneleri sırasında bir tablo yaptı. Grubun 4 üyesinin de imzasını taşıyan eser, 1 Şubat'ta açık artırmaya çıkarılacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - The Beatles, 1966 yılının yazında Japonya'nın ünlü Nippon Budokan arenasında 3 gün içinde 5 konser verdi. Grup, sahnede olmadıkları zamanlarda Tokyo Hilton'daki süitlerinde "Images of a Woman" olarak bilinen tabloyu resmetti.

Ntv'nin aktardığına göre, uzman Casey Rogers, "Images of a Woman"ın 400 bin ila 600 bin dolar civarında bir fiyata satılmasının beklendiğini ve "Beatles tarihinde sihirli bir anı somutlaştırdığını" söyledi.

Grubun 4 üyesinin de imzasını taşıyan eser, 1 Şubat'ta New York'taki Christie's Müzayede Evi'nde satışa sunulacak.

Hikayeye göre grup, 1966'daki turları sırasında Japonya'da yaklaşık 100 saat geçirdi. Performans dışında grup, güvenliklerinden endişe duyan yerel yetkililerin emri üzerine otel odalarında kaldı.

Müzayede evinin basın açıklamasına göre, bir ziyaretçi gruba bazı sanat malzemeleri hediye etti. Grubun her üyesi kanvasın başka bir köşesine oturup farklı bir şeyler çizdi. Daha koyu görünen fırça darbelerinin kullanıldığı George Harrison'ın kısmı en çok alan kaplayan köşe. Ringo Starr'ın alanı daha küçük ve karikatürize çizimlerden oluşuyor. John Lennon ve Paul McCartney öncelikli olarak akrilikle çalışırken, Harrison ve Starr'ın ise daha çok sulu boya kullanmayı tercih ettiği görülüyor. Tablonun merkez kısmı olan ortasındaysa grup üyelerinin imzaları yer alıyor.