TFF'nin Riva'daki binasına silahlı saldırı: İki kişi gözaltında

Türkiye Futbol Federasyonu'nun Riva'daki binasına silahlı saldırıda bulunuldu. Saldırı ile ilgili iki şüpheli gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye Futbol Federasyonu'nun Riva'daki binasına silahlı saldırıda bulunuldu. Saldırının TFF'deki yönetim kurulu toplantısı sırasında gerçekleştiği öğrenildi. İçişleri Bakanı Soylu, olayla ilgili iki kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

DHA'nın haberine göre, bugün TFF Yönetim Kurulu'nun toplantısının yapıldığı saatlerde Riva Tesisleri'nin hemen yakınındaki derenin kenarından binaya ateş açıldı. Toplantının yapılacağı ve başkanlık katının bulunduğu bölümü hedef alan saldırıda herhangi bir yaralanma olmadığı öğrenilirken binaya 7 kurşun isabet ettiği bildirildi. Olay yerine intikal eden güvenlik güçleri Riva'daki bütün kameraları incelemeye aldı. Yapılan ilk açıklamada saldırganların bir araçla olay yerinden uzaklaştığı ifade edildi.

ALTINTOP'UN BAŞININ ÜSTÜNDEN GEÇTİ

Kurşunlardan birinin Hamit Altıntop'un başının üstünden geçtiği öğrenilirken, Altıntop "Silah seslerini duyar duymaz kendimizi yere attık. Yönetim kurulundaki arkadaşlar benim yaralandığımı düşünmüşler. Verilmiş sadakamız varmış, failler umarım en kısa zamanda bulunur" dedi.

'ŞİDDETLE KINIYORUM'

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik saldırıyla ilgili "Türkiye Futbol Federasyonu'na bir saldırı olduğu haberi vardı. Sayın Büyükekşi ile görüştüm, geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Bunun tabi emniyet, adliye bütün boyutlarıyla ortaya çıkaracaktır" yorumunda bulundu.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, saldırıyla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldığını açıkladı. Ali Yerlikaya'nın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeler kullanıldı: "Türkiye Futbol Federasyonu'nun Riva'daki yönetim binasına yapılan silahlı saldırıyı şiddetle kınıyorum. Saldırıyla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatılmıştır."

SOYLU: 11 ATIŞ YAPILDI, 5'İ İSABETLİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada "Bu olayın zanlıları kısa bir süre içerisinde yakalandı. C.U. ve O.G. emniyet güçlerimizin dikkatli çalışmaları sonucunda alındı. 11 atış yapıldı, 5'i isabetli" ifadelerini kullandı.

'HER YENİLGİDE HAKEMLERİ VE FEDERASYONU SUÇLAMAYIN'

Bu arada TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, saldırıyı yapanların çok kısa bir sürede yakalanmasının önemli olduğunu söyledi. Büyükekşi, "Ligler başlayalı 4 hafta oldu, maalesef bir fanatizm şimdiden başladı. Bütün kulüp başkanlarından, teknik direktörlerden, seyircilerimizden rica ediyorum; her yenilgide, puan kaybında, beraberlikte hakemleri ve federasyonu suçlamayın. İnsan olduğumuzu hatırlayalım. İnsan olduğumuzu hatırlamazsak böyle şeyler çok gelir. Sporu dostluk, kardeşlik olarak görüyoruz. Yönetim kurulu üyelerimiz ve ben çok üzgünüz. Allah hiç bin sıkıntı yaratmadan bizi sizin karşınıza çıkardı" diye konuştu. (HABER MERKEZİ)