TFF’den amatörlere: Ocak sonunda bakarız

Mart ayından beri maçlarının yeniden başlamasını bekleyen amatör futbol ligleri ile ilgili Türkiye Futbol Federasyonu, “Amatör müsabakaların 2021 Ocak ayı sonunda, o anki pandemi şartlarına göre ilgili ve yetkili kurum ve kuruluşlarla görüşülerek başlatılması” şeklinde karar verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Korona virüsü salgını nedeniyle ara verilen futbol maçları, profesyonel liglerde başlamasına rağmen amatör liglerde bir türlü başlatılamadı. Eylem üstüne eylem yapan, gelecekleriyle ilgili belirsizliğin kalkmasını isteyen amatörlerin dikkat çektiği konuların başında “Nasıl geçineceğiz?” sorusu geliyordu. Ayrıca sportif olarak sahalardan bu kadar uzak kalınca geri dönüşün zor olacağını da vurguluyorlar.

Aylardır maç yapmayı bekleyen yaklaşık 300 amatör takımın on binlerce futbolcusu, maalesef mutlu sona ulaşamadı. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu, “Amatör müsabakaların 2021 Ocak ayı sonunda, o anki pandemi şartlarına göre ilgili ve yetkili kurum ve kuruluşlarla görüşülerek başlatılmasını” kararlaştırdı. Yani Bölgesel Amatör Lig (BAL) ve yerel amatör ligler uzun bir süre daha başlamayabilir.

TFF: SAĞLIK ÖNLEMLERİ ALINAMAZ

Sağlık Bakanlığı ve TFF Sağlık Kurulu’nun açıklamalarını dikkate aldığını belirten Federasyon'un açıklamasında, “Amatör kulüplerin içerisinde bulundukları durum ve koşullar, amatör futbol müsabakalarının oynandığı saha ve statların yapısı, müsabaka adedinin çok fazla olması ve ülkemizin 81 ilinde oynanıyor olması nedeniyle sağlıklı önlemlerin alınabilmesi mümkün değil” denildi.

KAFALARI KARIŞTIRAN KARARLAR

Federasyon açıklamasında, “Pandemi sürecinde amatör liglerde yer alan kulüplerin, futbolcuların ve tüm paydaşların sağlığı öncelik olmak üzere koşulların oluşması halinde amatör lig müsabakalarının başlatılabilmesine ilişkin gerekli talimatların hazırlanmasına” ifadesinin kullanılması üzerine birçok amatör takım, ocak ayı sonunda ligin açılması ihtimaline karşı antrenmanlarına başladı. Zira öncelikle başlatılması düşünülen Bölgesel Amatör Lig’e katılacak kulüplerin katılım formları kasım ayında alınmaya başlanacak. Aynı şekilde büyükler kategorisinde en üst yerel lige katılacak kulüplerin vize-referans işlemlerinin de aralık ayında başlatılacağı duyuruldu. Yine aralık ayında, 2020-2021 Sezonu Amatör Futbol Liglerinde Uygulanacak Esaslar Kitapçığı yayınlanacak. Ocak ayından itibaren de lisans, vize ve transfer işlemleri TFF Bölge Müdürlükleri’nde yapılmaya başlanacak.

TRANSFERLER NE OLACAK?

En çok merak edilen konulardan biri de transferlerin ne olacağı… Diyelim ki, 2020-21 sezonu bölgesel amatör lig ve yerel amatör lig müsabakaları salgın nedeniyle oynanamadı veya liglerin başlamasından sonra planlandığı şekilde tamamlanamadı… İşte bu durumda Federasyon, “2020-21 sezonu ocak-şubat transfer ve tescil döneminde bölgesel amatör ve yerel amatör liglerde yer alan kulüplere tescil edilerek lisans alan amatör futbolcuların, 2021-22 sezonu 1. transfer ve tescil döneminde en son tescilli oldukları kulübün yazılı muvafakatı olmaksızın başka bir kulübe amatör futbolcu statüsünde tescil edilememelerine” karar verdi.

UMUTLAR OCAK SONUNA

Bütün bu tartışmaların gölgesinde antrenman yapan amatör futbolcular, şimdi de merakla 2021 ocak ayının sonunu bekleyecekler. Federasyon, ocak ayı sonunda o anki pandemi şartlarına göre ilgili ve yetkili kurum ve kuruluşlarla görüşerek müsabakaların başlatılıp başlatılmayacağına dair nihai kararını açıklayacak.