TFF savcılığa başvurdu: Fenerbahçe'nin yediği ikinci gol yargıya gitti

Türkiye Futbol Federasyonu, Fenerbahçe Kulübü Yönetim Kurulu Üyeleri Selahattin Baki ve Alper Pirşen’in "VAR operatörünün FETÖ bağlantısı olduğu" iddiaları ile ilgili gerekli tahkikatın yapılması için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurduğunu açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye Futbol Federasyonu, Fenerbahçe Kulübü Yönetim Kurulu Üyeleri Selahattin Baki ve Alper Pirşen’in, VAR'ın başındaki operatör hakkındaki iddiaları ile ilgili gerekli tahkikatın yapılması için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvuruda bulunulduğunu açıkladı.

TFF'den yapılan açıklamada, "Süper Lig’in 30. Haftasında oynanan Fenerbahçe-Gençlerbirliği maçından sonra, Fenerbahçe Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyeleri Selahattin Baki ve Alper Pirşen açıklamalarda bulunmuştur. Bilindiği gibi, VAR sistemi Süper Lig’de 2018-19 sezonundan bu yana aralıksız olarak uygulanmaktadır. VAR sisteminin teknolojik alt yapısı, FIFA Dünya Kupası, UEFA Avrupa Şampiyonası, UEFA Şampiyonlar Ligi, UEFA Avrupa Ligi’nin yanı sıra, İngiltere, Almanya, İtalya, İspanya, Fransa, Hollanda liglerinin alt yapısını sağlayan Hawk-Eye firması tarafından yürütülmektedir" denildi.

'OPERATÖRÜN SÖZ HAKKI YOK'

TFF’nin VAR merkezinin, uluslararası standarda sahip olduğu ve Hawk-Eye görüntü operatörlerinin maç içerisinde alınan hiçbir kararda söz hakkına sahip olmadığı belirtilen açıklama şöyle devam ediyor: "Ofsayt çizgilerinin koyulması ve topa vuruş anlarının belirlenmesi dahil VAR hakemlerinin onaylamadığı herhangi bir işlemi gerçekleştiremez. Tüm bunlar evrensel VAR protokolü gereğince kati kurallardır ve TFF ile IFAB tarafından sürekli denetim altındadır. Ayrıca Hawk-Eye firması, görüntü operatörlerinin, gereken detaylı geçmiş ve adli sicil taramaları tamamlandıktan sonra işe alındığını Federasyonumuza bildirmiştir. Bununla birlikte, Türkiye Futbol Federasyonu, Fenerbahçe Kulübü Yönetim Kurulu Üyeleri Selahattin Baki ve Alper Pirşen’in iddiaları ile ilgili gerekli tahkikatın yapılması için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvuruda bulunmuştur. Fenerbahçe Spor Kulübü’nün, iddialara ilişkin elindeki tüm bilgi, belge ve kanıtları Federasyonumuza ve gerekli mercilere iletmesi gerektiğini kamuoyunun bilgilerine sunarız."

Fenerbahçe yöneticileri dün oynanan ve sarı-lacivertlilerin kendi evinde 2-1 yenildiği Gençlerbirliği maçında Ankara ekibinin ikinci golünün ofsayt olduğunu belirterek VAR operatörünü 'FETÖ bağlantılı' olmakla suçlayan açıklamalar yapmışlardı. Fenerbahçe Teknik Direktörü Erol Bulut da maç sonu yaptığı açıklamada, “Bence yüzde 100 ofsayt olan bir kontrataktan golü yedik. Bize çizgiler biraz farklı çiziliyor. art niyet var mı kendileri düşünecekler. Kesinlikle ofsayt pozisyon” ifadelerini kullanmıştı. (HABER MERKEZİ)