TFF Başkan adayı Mehmet Büyükekşi ve Kulüpler Birliği'nin toplantısı 5 saat sürdü

Süper Lig kulüplerinin başkanlarıyla görüşen TFF Başkan adayı Mehmet Büyükekşi, "Başkanlarımız büyük teveccüh gösterdiler. Güzel sohbet ettik, neler yapabileceğimizi konuştuk" ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Süper Lig Kulüpler Birliği Vakfı üyeleriyle görüşen Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkan adayı Mehmet Büyükekşi, "Ne yapacaksak birlikte yapacağız, 'ben' demeyeceğiz, önemli olan Türk futbolunu en üst seviyeye getirebilmek." dedi.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, Kulüpler Birliği Vakfı üyeleri ile 5 saat süren toplantının ardından basın mensuplarına açıklama yapan Mehmet Büyükekşi, geçtiğimiz pazartesi günü başkan adaylığını açıkladığını hatırlattı.

Büyükekşi, "Bugün burada adaylığını açıklamış bir aday olarak, benim de daha önce 2 yıl Gaziantep Spor Kulübü Başkanlığı yaptığım için, içinde bulunduğum Kulüpler Birliği Vakfını ziyarete geldim. Burada sunumumu yaptım" diye konuştu.

'BAŞKANLARIMIZ BÜYÜK TEVECCÜH GÖSTERDİ'

"İki yıl boyunca mücadele ettiğimiz, problem yaşadığımız mevzular. Özellikle pandemi döneminde kulüplerin mali yapıları darboğaza girdi. Bu konudaki görüşlerimi paylaştım" diyen Büyükekşi, şunları söyledi:

"Başkanlarımız büyük teveccüh gösterdiler. Güzel sohbet ettik, neler yapabileceğimizi konuştuk. Sorunlarla birlikte mücadele edeceğimizin, birlikte olacağımızın özellikle altını çizmek istiyorum. Çünkü ne yapacaksak birlikte yapacağız, 'ben' demeyeceğiz, önemli olan Türk futbolunu en üst seviyeye getirebilmek. Sadece Süper Lig yok, diğer ligler de var. Önümüzdeki hafta ikinci, üçüncü lig kulüplerimizle bir araya geleceğim. Özellikle amatörlerle ilgili neler yapabileceğimizin üstünde duruyoruz. Türk futbolu için neler yapabileceğimiz konusunda çalışmaları hep beraber yapacağız."

'NE KADAR İDDİALI OLDUĞUMUZU GÖSTERDİK'

Şu ana kadar 200 delegenin imzasını aldığını belirten Büyükekşi, "Bu da bu konuda ne kadar iddialı olduğumuzu gösterir. İçlerinden biri olarak birçok konuda mutabık kaldık. Sorunları bildiğim için kulüp başkanları teveccüh gösterdiler. İnşallah seçimlerde en güzel şekilde bayrağı alıp daha ilerilere götürerek gerek Süper Lig, gerek diğer liglerle ilgili neler yapabileceğimizi, hep birlikte el ele vererek, güzel bir ortam içinde ortaya çıkarmak istiyoruz" dedi.

Mehmet Büyükekşi, Türkiye'nin futbol imajını daha yukarı götürmeleri, marka imajını artırmaları gerektiğini de vurgulayarak, "Gerek harcama limitleri, gerek yabancı sayısı, gerek hakem, temsilci konularında birlikte hareket ederek birlikte çalışmalar yapmayı planlıyoruz. Ülkemize ve şahsıma hayırlı olmasını diliyorum. Gösterilen teveccüh beni son derce sevindirdi" diye konuştu. (HABER MERKEZİ)