Doğukan Çep iki polisle gelip 'düğün için' araç istemiş

Sinan Ateş'in öldürülmesinden sonra İstanbul'da gözaltına alınan M.U. ifadesinde, ‘Dodo’ lakaplı Doğukan Çep’i suikasttan üç gün önce iki özel harekat polisiyle birlikte gördüğünü söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in öldürülmesine ilişkin soruşturma kapsamında aralarında iki özel harekât polisinin bulunduğu dört kişi daha tutuklandı.

Sinan Ateş'in 30 Aralık'ta Ankara'da öldürülmesiyle ilgili soruşturmada tetikçi olduğu öne sürülen ve dün akşam saatlerinde İstanbul'da yakalanan 'Dodo' lakaplı Doğukan Çep'in adı öne çıkıyor. Çep, Hasan Ferit Gedik cinayeti başta olmak üzere 30'u aşkın suçtan 35 yıl hapis cezası almasına rağmen 4 yıldır firardaydı. Çep’in sahte isimle İstanbul’da polislerle birlikte dolaştığı ortaya çıktı. Polislerin tetkikçi Çep'i Ankara’ya getirmek için M.U. adlı kişiden alınan aracı kullandıkları öne sürüldü. 

‘DODO İLE MHP’Lİ KÖKTÜRK SIK SIK YAN YANAYDI’

Silahlı saldırı sonrasında İstanbul Ataşehir’de gözaltına alınan M.U. ifadesinde, Sinan Ateş ve saldırıda yaralanan Selman Bozkurt’u tanımadığını öne sürdü. M.U, Doğukan Çep ile 2 yıl önce Kadıköy’de bir barda tanıştığını, kendisini 'Sedat Güner' ismiyle tanıttığını, iki ayda bir numara değiştirdiğini, ruhsatsız silah ve arsa satışı yaptığını söyledi. M.U, Dodo’yu sık sık MHP İstanbul İl Yönetimi’nden olan Ufuk Köktürk ile yan yana gördüğünü de belirtti.

‘DODO POLİSLERLE BİRLİKTE YANIMA GELDİ’

M.U, Sinan Ateş cinayetinden üç gün önce 27 Aralık 2022 tarihinde kendisine ait otoparka geldiğinde Çep'in o sırada orada olduğunu söyledi. M.U. ifadesinde şunları anlattı: "Dodo ile sohbet ederken Ankara'da düğün olduğunu ve düğün konuğunun hediyesini götürmek için arabaya ihtiyacı olduğunu söyledi. Ankara'ya iki polis arkadaşıyla birlikte araçla gideceklerini, birazdan polislerin otoparka geleceğini söylemesi üzerine aracımı vermemek için çeşitli bahaneler ürettim. Daha sonra Emniyet'te isimlerini öğrendiğim M.Ç. ve A.M.G. isimli polisler geldi. Doğukan birinin daha geleceğini söyledi. Daha sonra Papi lakaplı E.Ö. de geldi. 27.12.2022 günü saat 16.30-17.00 sıralarında aracı otoparkta teslim ettim. Doğukan Çep ise araca binmedi otoparkta kaldı. Ben Doğukan'a ‘hani sende gidecektin?’ diye sorduğum da ‘yok ben kalacağım arkadaşlar gidip gelecek' dedi. 28.12.2022 günü saat 14.00 sıralarında kalktım, sonrasında otoparka geldim. Otoparka geldiğimde aracım otoparktaydı. Çalışan personele sorduğumda aracın sabah saat 09.28 sıralarında kendisini polis olarak tanıtan polislerden birinin tek başına getirip bıraktığını öğrendim. 01.01.2023 günü saat 14.00-14.30 sıralarında evime polisler gelmiş ben bu sırada dışarıdaydım. Telefonla bana ulaştılar. Ben evime gittiğimde bahsetmiş olduğunuz olayı ilk kez oraya gelen görevli polislerden öğrendim. Benim, aracımı vermiş olduğum Dodo lakaplı Doğukan Çep isimli şahısla aracı teslim ettiğim günden sonra kesinlikle yüz yüze görüşmem olmadı. İlk verdiğim günün gecesi ‘ne yaptınız araç nerede’ diye Doğukan ile görüşmem oldu. O da bana, ‘yoldalar geliyorlar’ dedi. Bunun haricinde diğer şahıslarla da hiçbir şekilde görüşmedim."