Tesla, Twitter anlaşmasından sonra 126 milyar dolar değer kaybetti

Elon Musk'ın Twitter'ı satın almasını finanse etmek için CEO'su olduğu Tesla'dan hisse sattığı iddiaları yayılınca, Tesla 126 milyar dolar değer kaybetti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Elon Musk’ın Twitter’ı 44 milyar dolara satın alışını finanse etmek için Tesla’dan 21 milyar dolarlık hisse sattığı öne sürülünce, CEO'su olduğu Tesla 126 milyar dolar değer kaybetti. Tesla, Twitter anlaşmasına dahil değil ancak Musk'ın satın alma için parasının nereden geldiğini kamuya açıklamayı reddetmesinin ardından spekülasyonlar arttı. Salı günü Tesla'nın hisselerinde 21 milyar dolar değerinde yüzde 12.2'lik bir düşüş gerçekleşti. 21 milyar dolar, Musk’ın Twitter anlaşmasında taahhüt ettiği nakit paraya denk geliyor.

Reuters'ın haberine göre, Tesla'daki değer kaybı, teknolojik hisseler için zorlu bir zamanda geldi. Nasdaq, yatırımcıların küresel büyümenin yavaşlaması ve ABD Merkez Bankası'nın daha agresif faiz artırımlarından endişe duymasıyla salı gününü Aralık 2020'den bu yana en düşük seviyesinde kapandı. Twitter'ın hisseleri de salı günü geriledi ve yüzde 3.9 düşüşle 49.68 dolardan kapandı. 

Analistler, Tesla'nın hisse fiyatı serbest düşüşte kalmaya devam ederse, finansmanını tehlikeye atabileceğine dikkat çekiyorlar. (DIŞ HABERLER)