Tesla en kötü yıllık kapanışa doğru ilerliyor

Tesla hisselerinde salı günü satışların yoğunlaşması nedeniyle hisse senedi yüzde 11 düşüş yaşarken, Tesla en kötü yıllık kapanışına doğru ilerliyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Elon Musk'ın elektrikli otomobil şirketinin, aylık ve yıllık bazda en kötü performansını sergilemesi yatırımcıların da hisse senedine karşı giderek daha çekimser kalmasına sebep oldu. Tesla hisseleri ayrıca 2022'de yaklaşık %70 düşerek Nasdaq'taki düşüşün iki katından fazla gerilemiş oldu.

Aralık ayında Tesla ise %44'lük bir düşüşle şimdiye kadarki en kötü ayını yaşadı, zira daha önce tek bir ayda %25'ten fazla düşmemişti. Dördüncü çeyrekte ise hisse senedi %59 değer kaybederek bu yılın ikinci çeyreğindeki %38'lik düşüşten daha kötü bir seviyeye geriledi.

Tesla hisselerinde yaşanan son düşüş ise Wall Street Journal'ın Tesla'nın Şangay tesisinde bir hafta boyunca üretimi durduracağını ve yeni bir Covid vakasıyla karşı karşıya olduğunu bildirmesinin ardından geldi. Reuters'in haberine göre, Tesla'nın Şanghay'daki tesisini ocak ayında yeniden açtığında sadece 17 gün boyunca faaliyette tutacağı belirtildi. (EKONOMİ SERVİSİ)

Etiketler Tesla hisse düşüş