Temel Karamollaoğlu: Çin’le aranız bozulmasın diye zulmüne rıza mı göstereceğiz?

SAADET lideri Temel Karamollaoğlu, Çin hükümetini Türkiye’de protesto edenlere yönelik polisin tutumuna tepki gösterdi, “Çin’le aranız bozulmasın diye zulmüne rıza mı göstereceğiz” diye sordu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul’da Çin Başkonsolosluğu önünde bir araya gelenlerin, Çin hükümetinin Doğu Türkistan’da Uygur Türklerine yönelik uyguladığı politikaları protestosuna polisin tutumu tepkileri beraberinde getirdi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun özür dilemesinin ardından konuya dair bir tepki de Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’ndan geldi.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan SAADET lideri Karamollaoğlu, “Çin zulmünü memleketimizde tenkit edenler joplanıyor! Çin’le aranız bozulmasın diye zulmüne rıza mı göstereceğiz” dedi.

SAADET lideri Karamollaoğlu açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Garip bir memleketteyiz. Doğu Türkistan’dan kaçıp ülkemize sığınan gidecek yeri olmayan insanların, Çin’de yapılan zulmü memleketimizdeki Çin Konsolosluklarının, Büyükelçiliğinin önünde tenkit edenler joplanıyor. Hakikaten ben anlamakta zorluk çekiyorum, nasıl bir iktidar anlayışı. Çin’le aranız bozulmasın diye zulmüne rıza göstereceğiz? Sayın Bahçeli, Çin’e gitmişti ama öbür tarafa selam bile veremedi. Muhterem arkadaşlarım, özellikle her problem ciddiyet gerektirir, probleme ciddi bir şekilde yaklaşmak icap eder. Problemi nasıl çözeceksiniz? Bu, şikâyet edenlerin tepesine bir yumruk vurarak onları susturmakla başlamaz. Böyle yapmaya başladığınız zaman siz sadece zalimleri yüreklendirirsiniz. Zulümlerinin artmasına vesile olursunuz. Siz de o zulmün bir parçası haline gelirsiniz.” (HABER MERKEZİ)