TELE1'in ekranı 7 gün kararacak: Durdurma kararı üst mahkemeden döndü

RTÜK, TELE1’in karartılmasına karşı çıkan yürütmeyi durdurma kararı için üst mahkemeye başvurdu. Mahkeme başvuruyu kabul ederek yürütmeyi durdurma kararını kaldırdı. Tele1 ekranı 7 gün kararacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - RTÜK, TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’ın tutuklanmasına gerekçe olarak gösterilen PKK lideri Abdullah Öcalan ile ilgili sözler nedeniyle 6 Haziran’da 7 gün yayın, 5 kez de program durdurma ile 2 kez önceki ay reklam gelirlerinin yüzde 5’i oranında idari para cezası vermişti.

18 Temmuz’da 7 gün süreyle karartılacak olan TELE1, RTÜK’ün kararını Ankara 4. İdare Mahkemesi’ne taşıyarak yürütmeyi durdurma istemiyle dava açmıştı. Mahkeme başvuruyu oybirliğiyle kabul ederek yayın durdurma cezasının yürütmesini durdurdu. RTÜK’e de 30 günlük savunma süresi tanındı.

RTÜK yürütmeyi durdurma kararının iptali için üst mahkemeye başvurdu. Mahkeme, başvuruyu kabul ederek yürütmeyi durdurma kararını kaldırdı. Üst mahkemenin kararı TELE1’e tebliğ edildi.

Buna göre TELE1 ekranı, 6-12 Ağustos tarihleri arasında 7 gün karartılacak. 

NE OLMUŞTU?

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ hakkında, 4 Soru 4 Cevap programında AK Parti’nin PKK lideri Abdullah Öcalan ile yeni bir çözüm süreci hazırlığında olduğu görüşünü anlatmak için kullandığı sözlerinin bağlamından kopartılarak sosyal medyada dolaşıma sokulmasının ardından “Terör örgütünü övme” suçlamasıyla soruşturma başlatılmıştı.

Yanardağ, yayın esnasında kanalın ofisine gelen Terörle Mücadele Şube polis memurları tarafından yayın sonrasında gözaltına alınarak ifadeye götürülmüştü. Yanardağ geceyi nezarethanede geçirdikten sonra sabah saatlerinde Çağlayan Adliyesi’ne getirilmişti. İfade işlemlerinin bitmesinin ardından mahkemeye sevk edilen Merdan Yanardağ tutuklanmıştı.

Yanardağ hakkında, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın düzenlediği iddianamede, "terör örgütü propagandası yapmak", "suçu ve suçluyu övmek" iddiasıyla 1 yıl 6 aydan 10 yıl 6 aya kadar hapis cezası istenmişti. (HABER MERKEZİ)