Teksas'ta kiliseye silahlı saldırı

ABD'de Lakewood Kilisesi'ne giren bir kadın, uzun namlulu silahla ateş açtı. Görev başında olmayan iki güvenlik görevlisi saldırganı öldürdü, kadının yanındaki çocuk dahil iki kişi yaralandı.

Fotoğraf: Reuters
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'nin Teksas eyaletindeki Houston kentinde bir kadın Lakewood Kilisesi'nde silahlı saldırı düzenledi. ABD'deki en büyük evanjelik kiliselerinden birine girerek ateş açan kadın, görevde olmayan iki güvenlik görevlisi tarafından öldürüldü. Saldırıda aralarında saldırganın yanındaki çocuk da olmak üzere iki kişinin yaralandığı açıklandı.

SALDIRININ HANGİ SAİKLE DÜZENLENDİĞİ ARAŞTIRILIYOR

Reuters haber ajansının aktardığına göre, 30'lu yaşlarında olduğu tahmin edilen şüpheli kadın, 11 Şubat Pazar günü yerel saatle 14.00 sıralarında, yanında 5 yaşlarındaki bir çocuk ve uzun namlulu bir silahla kiliseye girdi ve etrafa ateş etmeye başladı. Biri Teksas Alkollü İçecekler Komisyonu'nda, diğeri Houston Emniyeti'nde çalışan iki güvenlik görevlisi, saldırganı öldürdü. Yetkililer, çocukla saldırgan arasındaki bağlantıyı ve saldırının hangi saikle gerçekleştirildiğini anlamaya çalıştıklarını açıkladı. Çıkan çatışmada yaralanan çocuğun kim tarafından vurulduğunun da henüz netlik kazanmadığı ifade edildi

SALDIRGANDAN 'BOMBA' TEHDİDİ

Saldırıda yaralanan ve Teksas Çocuk Hastanesi'ne kaldırılan çocuğun durumunun kritik olduğu açıklandı. Saldırıda yaralanan 50'li yaşlarındaki bir erkeğin ise bacağından ölümcül olmayan bir yara aldığı ve yerel bir hastanede tedavi gördüğü bildirildi. Yetkililerin paylaştığı bilgilere göre, kiliseye giren saldırgan, yanında bomba olduğunu da söyledi. Saldırganın sırt çantasında ve aracında arama yapan ekipler, herhangi bir patlayıcıya rastlamadı.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)