TikTok'tan içerik üreticilerine 200 milyon dolarlık fon

Son dönemin en çok indirilen uygulamalardan biri olan TikTok, içerik üreticileri için 200 milyon dolarlık bir fon oluşturacak. Şirket yetkilileri, üreticilere doğrudan para ödemeyi ve rekabeti artırmayı planladıklarını aktardı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dünya çapında 75 dilde kullanılan  TikTok, içerik üreticilerine para ödemeye hazırlanıyor. Şirket yetkilileri,  'Creator Fund' adı verilen bir fon oluşturulacağını ve üreticilerin destekleneceğini duyurdu.

TikTok'un genel müdürü Vanessa Papas, "Bu fon sayesinde içerik üreticilerimiz, fikirlerinden ilham alan izleyicilerle daha iyi bağlantı kurabilecek" dedi.

Fondan yararlanmak isteyen üreticilerin 18 yaşından büyük olmaları gerektiği belirtildi. Bunun yanı sıra, orjinal içeriklerin göz önünde bulundurulacağı ifade edilirken, üreticilerin TikTok'un topluluk kurallarına göre düzenli olarak içerik paylaşmaları gerektiği aktarıldı. İlk olarak ABD'de başlayacak uygulama kapsamında, ağustos ayından itibaren başvuruların açılacağı ifade edildi.

Uygulama üzerinde sponsorlu içeriklere para kazanan üreticilere doğrudan para ödemeyi planlayan şirket yetkilileri, rekabet artırmayı planladıklarını dile getirdi. (DIŞ HABERLER)

Etiketler ABD uygulama Tiktok