Silinen dosyaları geri getirme

Google Haberlere Abone ol

Çeşitli sebeplerden dolayı silinen fotoğrafları veya herhangi bir dosyayı kurtarmak her zaman kolay olmuyor, ancak yazımızda yer alan program ile kaybedilen verileri kurtarmanın kolay bir yolu var.

Taşınabilir hard diskler elektriklerin aniden kesilip geri gelmesi veya yere düşerek hasar alması durumunda kullanılamaz hale gelebiliyor. Bazen de fizikî olarak gözle görülür bir darbe almaları da gerekmiyor. Bu gibi can sıkıcı bir durum meydana geldiğinde yıllar boyunca didinerek oluşturduğunuz arşivler, aile fotoğrafları, film ve diziler ellerinizin arasından kayıp gidebilir.

Neyse ki taşınabilir veya dahilî hard disklerin içindeki verileri çeşitli programlar aracılığıyla kurtarabilmek mümkün. Üstelik bunun için hard diske fizikî herhangi bir müdahalede bulunmanız, içini açıp kurcalamanız gerekmiyor. EaseUS şirketi tarafından geliştirilen ücretsiz veri kurtarma programı bu iş için ideal mesela.

EaseUS veri kurtarma programıyla silinen dosyalarınızı geri getirin

Windows ve macOS işletim sistemine sahip dizüstü ve masaüstü bilgisayarlara ücretsiz olarak yükleyebileceğiniz EaseUS veri kurtarma programı, gerçek hayatta başınıza gelebilecek 100’den fazla veri silinmesi senaryosuna karşı etkili çözüm sunuyor.

Programı kullanmak için ille de diskin bozulmuş olması gerekmiyor. Yanlışlıkla sildiğiniz, formatladığınız veya RAW hale dönüştürdüğünüz dosyaları da bu program başarıyla geri getirebiliyor.

Başarı oranı muadili programlara kıyasla çok daha yüksek olan EaseUS veri kurtarma programı özellikle silinen fotoğrafları geri getirmek noktasında gayet iyi iş çıkarıyor.

Siz de ücretsiz olarak bilgisayarınıza bu programı kurabilir, 2 GB’a kadar büyüklükteki verileri geri getirmeyi deneyebilirsiniz. Eğer programdan verim alırsanız ücretli sürüme yükseltme yaparak 2 GB sınırını kaldırabilmeniz de mümkün.

Programı kullanmak çok basit

Softpedia başta olmak üzere popüler program dizinlerinden 5 yıldız almayı başaran nadir veri kurtarma programları arasında yer alan EaseUS Data Recovery Wizard isimli yazılımın Türkçe dil desteği ne yazık ki yok. Ancak arayüzünü kullanması gayet basit ve anlaşılır.

Silinen hemen her dosya türünü getirebiliyor olması ise en büyük avantajı. Buna JPG ve PNG gibi fotoğraf türlerinden tutun, MP4 ve AVI gibi video dosya uzantıları da dahil. DOC, DOCX, TXT ve PDF’ler ise cabası.

“Delete” ile sildiğiniz, geri dönüşüm kutusuna atıp kalıcı olarak sildiğiniz veya “Shift + Delete” yaptığınız dosyaların nasıl bu kadar hızlı bir şekilde geri döndüğünü gördükçe siz de çok şaşıracaksınız.

Hemen her diskte çalışıyor

Bu gelişmiş yazılımı tercih sebebi kılan bir diğer özelliği ise içinde hafıza bulunan her türden dosya depolama birimiyle uyumlu çalışıyor olması. SD kartlardan tutun harici ve dahili hard disklere, fotoğraf makineleri ve video oynatıcılara kadar birçok cihazdaki silinen dosyaları kurtarmak pekala mümkün.

Siz de içinde silinen fotoğraf, video ve belgelerinizin bulunduğu depolama birimlerini oldukça pahalı ücret tarifesiyle çalışan hard disk kurtarma şirketlerine teslim etmeden önce EaseUS Data Recovery Wizard programıyla kurtarmayı mutlaka bir deneyin.

Yalnız daha önce de belirttiğimiz gibi, ücretsiz sürümde bulunan 2 GB limitini kaldırmak için programın tam sürümünü satın almanız gerekecek.

İLANDIR.