Salgın öğrenciyi vurdu: Paramıza el koyuyorlar

Salgın, Work and Travel'a gitmek isteyen öğrencileri de vurdu: Acentalar ödeme yapmıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Work and Travel programı aracılığıyla 2020 yazında ABD’ye gitmek için acentelerle anlaşan 7 bin 500 öğrenci için mağduriyete kapı aralandı. Salgın nedeniyle seyahatlerini iptal etmek isteyen öğrenciler, ödedikleri paranın büyük bölümünü kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya kaldı.

Yabancı dilini geliştirmek ve farklı kültürleri tanımak isteyen öğrenciler, 2019 yılının sonunda Work and Travel programına kayıt oldu. ABD’de iş ayarlaması, sponsorlarla aralarında köprü olması için şirketlerle anlaşan öğrenciler, bin 900 ile 2 bin 600 dolara yakın para ödedi.

Birgün'den Mustafa Mert Bildircin'in haberine göre, salgın nedeniyle dersleri ertelenen, ABD’de anlaştıkları işleri iptal edilen öğrenciler, programı iptal etmek istedi. Şirketler, öğrencilerin programdan çıkmaları durumunda ücret iadesi yapamayacaklarını, ücretin büyük bölümünü keseceklerini bildirdi. Şirketlerin tutumuna tepki gösteren öğrenciler, yetkililerin mağduriyeti gidermesini istedi.

'PARAMIZA EL KOYUYORLAR'

Deniz B. adlı öğrenci acentelerin pandemi sürecini fırsata dönüştürmek istediğini söyleyerek şunları kaydetti: “Gidemeyeceğimiz program için paramızın çok büyük bir kısmına el koyuyorlar. Kalan paramızı da ödeme yaptığımız günün dolar kuru üzerinden Türk Lirası olarak ödeyeceklerini söylüyorlar. Bin bir zorlukla bir araya getirdiğimiz paramıza sırf kendileri zarar etmemek için el koyup bizi mağdur ediyorlar. Bu haksızlığa bir çözüm bulunmasını istiyoruz.”