Konforlu kullanımı ile Samsung Galaxy M20

Google Haberlere Abone ol

Günümüzün en önde gelen teknoloji üreticilerinden biri olarak dünya çapında özellikle telefon satışı noktasında sektörün yönünü belirleyen ve Güney Kore teknolojisini dünyaya tanıtarak başarılarına sürekli olarak devam eden Samsung, Galaxy cep telefonu modelleriyle kullanıcılarına mükemmel bir akıllı telefon deneyimi sunuyor. Markanın yenilikçi teknolojisinin en son modelleri arasında bulunan M20 benzersiz teknik özellikleriyle, şık dış tasarımıyla ve uzun ömürlü batarya performansıyla ön plana çıkıyor. Tasarım noktasında markanın kullanmayı tercih ettiği sert plastik materyal göze çarpıyor. Arka kısmı koruyan ve telefonun iç parçalarının zarar görmesini engelleyen sert plastik çerçeveye darbelere karşı dayanıklılık sunuyor. Batarya noktasında 5000 mAh pil kapasitesiyle dikkat çeken telefon hem normal kullanımda hem de yüksek performans kullanımında uzun ömürlü ve kesintisiz bir performansı garanti ediyor. USB Type-C şarj girişi hızlı şarj(15W) özelliğiyle birleştiğinde telefonun 3 saatten kısa bir süre içerisinde tam doluluğa ulaşmasında etkili oluyor. Telefonun arka bölümünde yer alan parmak izi okuyucusu 2 saniyeden daha az bir süre içerisinde parmak taraması yaparak ekran kilidinin açılmasını sağlıyor. Birden fazla parmak izinin tanıtılarak kullanılmasına imkan sağlayan parmak izi okuyucusu yüksek güvenlik için vazgeçilmez özellikler arasında bulunuyor. Güvenlik konusuna özellikle dikkat eden marka parmak izi okuyucusuna ek olarak yüz tanıma sistemini de kullanmayı tercih ediyor. Ön kamerada bulunan sensörler sayesinde yüzünüzü tanıyarak ekran kilidini açan telefon veri güvenliğinizi garanti ediyor.

ÇOKLU İŞLEM İÇİN İDEAL 8 ÇEKİRDEKLİ İŞLEMCİ

Markanın kendi üretimi olan işlemci ile güçlendirdiği telefon içerisinde bulunan Samsung Exynos 7 Series 7904 işlemcisinden güç alıyor. Bu işlemci 2 farklı yapıdan oluşuyor. İlk bölüm Dual-Core 1.8 GHz hıza çıkabilen ARM Cortex çekirdekler barındırıyor. Çift çekirdekli bir yapıda bulunan ana işlemci 64 bit işlemci mimarisine sahiptir. Maksimum yükte 1.8 Ghz gibi bir frekansa ulaşabilen ana işlemci bölümü telefon üzerinde yapılan işlemlerin büyük çoğuna destek verir. Yardımcı işlemci bölümü olarak eklenen Hexa-core 1.6 GHz ARM Cortex-A53 çekirdeklerinden oluşur. Ana bölümden farklı olarak 6 çekirdekli yapısıyla dikkat çeken yardımcı işlemci 1.6 GHz frekans hızına ulaşabilir. Ana işlemcinin ağır yük altında kaldığı işlemler esnasında işlem yükünü ana işlemciden devralarak telefonun stabil hızına çalışmasını ve çoklu işlemlerin donma ve kasma gibi sorunlar oluşmadan yapılabilmesini sağlayan yardımcı işlemci hız desteği konusunda mükemmel bir performans ortaya koyar. İşlemcinin 8 çekirdekli bir yapıda olmasının yanı sıra çekirdek boyutlarının da minimal düzeyde tutulması işlem performansına katkı sağlar. Marka bu noktada çekirdek üretiminde 14 nm teknolojisinden faydalanmayı tercih eder. İşlemci çekirdeklerinin oldukça ufak boyutlarda olmasını sağlayan bu teknoloji genel ısınma problemini en düşük düzeye çekmek için idealdir. İşlemci çekirdeklerinin 14 nm düzeye indirgenmesi sayesinde en zorlu işlemler esnasında dahi işlemci ısısının soğutma sistemiyle stabil durumda tutulması ve bu sayede olası problemlerin önüne geçilmesi kolaylaşır.

MÜKEMMEL FOTOĞRAFLAR İÇİN GELİŞTİRİLMİŞ İKİLİ KAMERA

Kamera performansı denildiğinde akla ilk gelen telefon modelleri arasında bulunan Samsung Galaxy M20 de Samsung cep telefonu modellerindeki bu nitelikli performansını sürdürmeyi başarıyor. Arka bölümde ikili kamera yapısına sahip olan Samsung cep telefonu, kamera noktasında kullanıcısına mükemmel bir fotoğraf deneyimi sunmayı amaçlıyor. 13 MP çözünürlüğe sahip olan ana kamera f 1.9 diyafram açıklığı sayesinde düşük ışıklı ortamlarda dahi kaliteli ve görülebilir fotoğraflar çekebilmenize yardımcı oluyor. Bu diyafram değeri aynı zamanda düşük ışıklı ortamlarda kameranın daha kolay bir şekilde hedef nesneye net atabilmesini sağlıyor. Otomatik odaklanma özelliği çekim esnasında zaman kaybını ortadan kaldırırken portre modu özellikle sosyal medya hesaplarınız için daha nitelikli ve kaliteli profil fotoğrafları çekebilmenizde etkili oluyor. Aynı zamanda ana kamera 30 FPS ve 1080 p çözünürlüğe sahip videolar çekebilmeniz için üstün sensörlere sahiptir. İkinci arka kamera 5 MP çözünürlüğe sahip olmasına karşın bu kamera özellikle geniş açılı fotoğraflar çekmek istediğinizde devreye giriyor. Ekstra geniş açı ve Ekstra Geniş Açı (120°) özelliklerine sahip ikinci arka kamera ile doğa ve manzara fotoğrafları çekmek istediğinizde fotoğraf çerçevesini daha geniş tutabilmeniz mümkün oluyor. Ön kısımda bulunan 8 MP çözünürlüğüyle dikkat çeken ön kamera f 2.0 diyaframıyla ilgi görüyor. Portre modu ile zenginleştirilen ön kamera HDR özelliği sayesinde daha net ve renk açısından daha zengin öz çekimler yapabilmenizi mümkün kılıyor.

SONSUZLUK HİSSİ OLUŞTURAN PARLAK V EKRAN

Galaxy serisinin en yeni üyelerinden biri olan cep telefonu işlemci ve kamera noktasından olduğu gibi ekran teknolojisinde de üst düzey kalitesiyle adından söz ettirmeyi başarıyor. 6.3 inç gibi gayet büyük bir ekrana sahip olan telefon her ne kadar ekran büyüklüğü noktasında idealden biraz daha fazlasını sunuyor olsa da %82.82 ekran çerçeve oranı ön bölümün sonsuz ekran oluşturmasını mümkün kılıyor. 1080x2340 Piksel yoğunluğuyla Full HD+ olarak nitelendirilen telefon ekranı daha geniş bir görüntü oranı sunuyor. Bu sayede hem internet üzerinden video benzeri içerikler izlerken hem de telefonu normal modda kullanırken geniş bir izleme alanına sahip oluyorsunuz. PLS teknolojisinden faydalanılan ekran bu sayede daha canlı ve parlak bir görüntü sunabiliyor. Ekran içerisinde bulunan 409 PPI değer ekranın keskin ve net bir görüntü sunmasını sağlarken aynı zamanda daha yüksek kontrast oranına çıkabilmesini mümkün kılıyor. PPI oranının yüksek olması büyük ekranlarda oluşabilecek piksellenme problemini ortadan kaldırarak görüntü kalitesinin artırılmasında etkili oluyor. 19.5:9 çerçeve oranı alışılmışın dışında bir görüntü sunsa da genel olarak kullanıcılar tarafından beğeni görüyor. Multi touch özelliği ekrana aynı anda birden fazla parmakla dokunulduğunda ekranın tüm dokunmaları tanıyarak işlem yapabilmesini ve bu sayede çoklu dokunma noktasında başarılı olunmasını sağlıyor. Çerçevesiz ekran tasarımı telefonun ön yüzeyinin neredeyse tamamen ekran gibi görünmesini sağlarken ön kamera için oluşturulan damla çentik ekranın bütünlüğünün bozulmadan şık bir görünüm sunmasında etkili oluyor.

DAHA İYİ OYUN PERFORMANSINA İMKAN TANIYAN GRAFİK BİRİMİ

Mobil oyun neredeyse her telefon kullanıcısının vakit geçirmek için tercih ettiği bir aktivitedir. Telefonunuzun birçok oyunda nitelikli bir performans ortaya koyabilmesi için özellikle grafik biriminin yüksek performans sunması gerekir. Bu noktada sunmuş olduğu kalite ve performans ile birçok kullanıcı tarafından başarılı olarak görülen Galaxy serisi telefon içerisinde bulunan Mali-G71 MP2 grafik biriminin sağlamış olduğu destekle en yüksek detaylara sahip mobil oyunları dahi yüksek çözünürlüklerde oynamanızı garanti ediyor. Mobil cihazlar için geliştirilen bu grafik birimi oyun içerisindeki en küçük detayların dahi net bir şekilde görülmesini sağlarken aynı zamanda telefonun ekran kalitesine de artıda bulunuyor. Grafik birimi işlemci üzerindeki ağır yükü hafifleterek işleminin çoklu işlem sırasında performansının stabil kalmasını sağlarken oyun ve grafik uygulamalarında görüntü kalitesinin üst düzey olmasında etkilidir. Nitelikli grafik birimine ek olarak telefonun içerisinde performansın stabil kalmasını sağlamak adına 3 gb bellek bulunur. Bu bellek yoğun işlemler sırasında geçici yükü işlemci üzerinden devralır ve işlemcinin sürekli olarak yorulmasının önüne geçer. Özellikle yoğun RAM kullanımına sahip olan uygulamaların işlemciye çok fazla ağırlık vermeden çalıştırılabilmesi için geçici yük birimi olarak kullanılan RAM telefonun işlem hızına da doğrudan etki ediyor. 3 GB RAM sayesinde telefon üzerinde aynı anda hem müzik dinleme, hem oyun oynama hem de sosyal medya uygulamalarını kullanmak mümkün oluyor.

İLANDIR.