DJ'ler siber suçlarda kullanılıyor

Kaspersky inceledi: Bazı DJ'lerin parçalarında zararlı dosyaların gizlendiği açıklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR – Kaspersky araştırmacıları, DJ Mag dergisinin dünyanın en popüler DJ'leri listesinde yer alan isimlerden bazılarının parçalarında zararlı dosyaların gizlendiğini tespit etti. DJ Mag Top 100 DJ listesini inceleyen Kaspersky araştırmacıları, internetten elektronik müzik indirirken çok dikkatli olunması gerektiğini belirtti.

Araştırmada David Guetta, Alan Walker, Dj Snake, Calvin Harris ve Martin Garrix’in siber suçlular tarafından en çok kullanılan isimler olduğu belirlendi. Elektronik müzik dinleyicilerinden yararlanmak isteyen siber suçlular bu isimleri zararlı dosyaları yaymak için kullanıyor.

Siber suçluların yaydığı bu dosyalarda, reklam yazılımlarından Truva atlarına kadar birçok farklı tehdit türü yer alıyor. Bunlar verileri yok etmek, engellemek, değiştirmek veya kopyalamak ya da bilgisayarların ve ağların performansını düşürmek için kullanılabiliyor.

‘ŞARKILARI İNDİRİRKEN DİKKATLİ OLMAK GEREK’

Açıklamada görüşlerine yer verilen Kaspersky Güvenlik Araştırmacısı Anton Ivanov, insanların evde daha çok vakit geçirmeye başlamasıyla daha fazla içerik tükettiklerini ifade ederek, "Yayınlar veya çevrimiçi hizmetler üzerinden müzik dinlemenin bir zararı yok fakat sevilen şarkıları cihazlara indirirken dikkatli olmak gerek. Yaptığımız araştırma, zararlı yazılımların bu tür dosyalara gizlenebildiğini gösterdi. Kullanıcılar, olası tehditlerden korunmak için ek önlemler almaya özen göstermeli" dedi.

Kaspersky, konuyla ilgili, "Sanatçının son albümlerinin ve parçalarının adlarını iki kez kontrol edin. Dosya adı şüpheli görünüyorsa veya şarkıyı daha önce hiç duymadıysanız indirmeyin. Çevrimiçi dinlemek amacıyla müzik indirmek için güvenilir kaynaklardan yararlanın. Birçok farklı tehdide karşı kapsamlı koruma sağlayan güvenilir güvenlik çözümleri kullanın" diyerek kullanıcılara öneride bulundu.

Etiketler suç dj siber