NASA, 10 bin katrilyon dolar değerindeki asteroide gidecek

NASA, 10 bin katrilyon dolarlık asteroide gitmeyi planlıyor. Asteroide 2022'de sonda fırlatılacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - NASA, SpaceX’in Falcon Heavy roketlerini kullanarak 10 bin katrilyon dolar değerinde madene sahip olan 16 Psyche isimli asteroide gidileceğini duyurdu.

Webtekno'nun haberine göre, NASA 2026 yılında Asteroit Kuşağı’nın en büyük temsilcilerinden biri olan 16 Psyche’yi ziyaret etmeye hazırlanıyor. Dünya çapında ekonomiyi dağıtacak kadar değerli madenler içeren 16 Psyche, 10 Kentilyon dolar (10 bin Katrilyon dolar) değerinde maden barındırdığı düşünülüyor. Bu asteroidi incelemek için SpaceX ile anlaşan NASA, şirketin ağır yükler için kullandığı roketi Falcon Heavy aracılığı ile uzaya bir sonda gönderecek. 2022 sonlarına doğru fırlatılması beklenen uzay sondası, 2026’da asteroide ulaşacak.

Sonda, fırlatıldıktan 6 ay sonra Mars’a ulaşıp bu gezegenden ivme alacak. Sonda, asteroide ulaştıktan sonra iniş yapmaya çalışmayacak. Bunun yerine devasa asteroidin yörüngesine yerleşerek hem üzerindeki madenler hem de gök cisminin oluşumu hakkında bilgi sahibi olmamıza yardımcı olacak.

ASTEROİDİN İÇİNDEKİ METALLER 

16 Psyche’nin aslında Güneş Sistemi’nin oluşumu sırasında darbe almış bir proto-gezegenin arta kalan çekirdeği olduğu düşünülüyor. Dünya’mızın çekirdeğine de benzeyen bu asteroit, içerisinde çok yüksek miktarda demir, nikel, altın, platin, bakır, kobalt, iridyum, redyum gibi Dünya’mızda da bulunan metalleri içeriyor.