Apple'dan Bursalı öğrenciye 100 liralık teşekkür

Lise öğrencisi Oğuz Akçay, Apple'ın iPhone telefonlarındaki bir sistem hatasını firmaya bildirdi. Apple Akçay'ın bakiyesine 100 lira yükledi ve teşekkür e-postası yolladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bursa'da yaşayan 17 yaşındaki öğrenci Oğuz Akçay, Apple marka telefonda yaşadığı sistem hatasını kuruma bildirdi, 100 liralık teşekkür ödülü kazandı.

Bursa Ali Osman Sönmez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde elektrik-elektronik eğitimi alan Akçay, telefonda arkadaşıyla konuşurken video çekmek istedi. Akçay'ın telefonu konuşma devam ederken kayda başlayınca dondu. Ekranda siyah ekran belirdi ve markanın logosu çıktı. Akçay, durumu Apple'a e-posta yoluyla bildirdi.

APPLE BAKİYESİNE 100 LİRA

Apple bir süre sonra Akçay'a teşekkür e-postası yolladı ve Akçay'ın Apple bakiyesine 100 lira yükledi. Akçay yaptığı açıklamada "Önce bu durumun, benim telefonumdan kaynaklı bir hata olduğunu düşündüm. Daha sonra aynı durumu farklı telefonlarda denedim ve yine aynı hatayla karşılaştım. Böylelikle durumu firmaya anlattım" dedi.

Firmadan gelen e-postada, "Bildirdiğiniz hata için tüm ekibimiz olarak size sonsuz teşekkürlerimizi iletiyoruz. Yeni güncelleme ile (İOS 13.2) bulduğunuz sistem hatasına çözüm getirmiş bulunmaktayız. Sizin için bir de ufak sürpriz hazırladık. Apple bakiyenize 100 lira yükledik. İyi günlerde kullanmanız dileğiyle" ifadelerini kullanıldı. (BURSA/AA)