Volkswagen logosunu değiştirdi

Otomobil üreticisi Volkswagen, 19 yıllık logosunu değiştirdi. Şirket kararı Frankfurt Otomobil Fuarı öncesinde duyurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Almanyalı otomobil üreticisi Volkswagen (VW), 2000 yılından bu yana kullandığı logosunu değiştirdi. Değişimi, bu hafta başlayacak olan Frankfurt Otomobil Fuarı öncesinde yapan firma, tanıttığı yeni elektrikli otomobil ve logosuyla 'yeni bir dönemin başladığına' dair ifadeler kullandı.

2000 yılında 3 boyutlu ve mavi-gümüş renklerde olan bir logoya geçen otomobil üreticisi, yaklaşık 20 yıllık bir sürenin ardından, 2 boyutlu bir tasarıma sahip olan yeni logosunu tanıttı.Eski logodaki mavi rengi koyu bir laciverde dönüştüren firma, gümüş rengini de beyaza çevirdi.. VW yöneticilerinden Jürgen Stackmann "Yeni logomuz Volkswagen'in yeni dönemini sembolize ediyor. Yeni modellerimiz ile geleceğe yatırım yapıyor ve emisyon değerlerini de düşürüyoruz. Firmamızdaki bu değişimi de dünyaya bu yeni logo ile işaret edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Yeni VW logosu ilk olarak ID.3 adlı elektrikli hatchback model üzerinde görülecek. İlerleyen yıllarda logonun ışıklandırmalı olması bekleniyor. (HABER MERKEZİ)