Avustralya'da Hindistan kaynaklı UFO heyecanı!

Hindistan’ın Ay’da su aramak için fırlattığı uzay aracı Avustralya’da UFO paniği yarattı! Yüzlerce Avustralyalı gökyüzünde gördükleri 'tuhaf ışığın' fotoğrafını paylaştı, ‘gizem’ yerel radyo istasyonunun bir profesöre danışmasıyla çözüldü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Avustralya'nın Queensland ve Kuzey Toprakları’nda yaşayan yüzlerce kişi, gökyüzünde gördükleri 'gizemli ışığı' UFO sandı. Işığın fotoğraflarını sosyal medyada paylaşan Avustralyalıların paniğine yerel radyo istasyonu ABC North West de katıldı ve Shauna Royes tarafından çekilen fotoğraflardan birini paylaşarak, takipçilerine "tuhaf bir şey fark edip etmediklerini" sordu.

Karenin sahibi Royes, “Oldukça parlaktı, kuyruğu olan alışılmadık bir ışıktı. Kuzey doğu yönünde hareket ediyordu, ortadan kaybolmadan önce iki ya da üç dakika izleyebildik” dedi.

‘Gizem’, Güney Queensland Üniversitesi’nden Profesör Jonti Horner’ın fotoğrafa yorum yapmasıyla aydınlandı. Horner, “Uzay araçları atmosferi aşarken göreceğiniz şey budur. Bir meteor için çok yavaş hareket ediyor” dedi. Horner, söz konusu ışığın Hindistan’ın Ay’a giden Chandrayaan-2 uzay aracından geldiği sonucuna vardı.

Hindistan, Ay’ın güney kutup bölgesinde su arayacak uzay aracını Pazartesi günü başarılı bir şekilde fırlattı. Yolculuğuna devam eden aracın yedi hafta içinde Ay’a iniş yapması bekleniyor. Başarılı olması halinde Hindistan, ABD, Sovyetler Birliği ve Çin’den sonra Ay yüzeyine yumuşak iniş yapabilen dördüncü ülke olacak. (Kaynak: Sputnik)