YouTube'un paralı versiyonları artık Türkiye'de
YouTube'un paralı versiyonları YouTube Premium ve YouTube Music Türkiye'de erişime açıldı. Servisler, reklamsız video izleme, arka planda çalma, video indirme avantajları sağlıyor.
17 Tem 2019 (Son Güncelleme 12:46)
DUVAR– Youtube’un ekstra özellikler içeren paralı versiyonu YouTube Premium artık Türkiye’de de kullanıma açıldı. Reklamsız video izleme, arka planda çalma, videoları indirerek daha sonra izleme gibi özellikler barındıran versiyon, aylık 16,99 TL’ye kullanılacak ve üç ay ücretsiz denenebilecek. Netflix’e rakip olarak çıkarılan servis, YouTube’a özgü içerikleri barındıran YouTube Originals’ı izleme avantajı da sağlayacak.
Google geçtiğimiz yıl Youtube Red servisini sonlandırmış ve YouTube Premium ve YouTube Music şeklinde iki yeni servisi kullanıma sunmuştu. YouTube Music, Google’ın Apple Music ve Spotify’a rakip olarak olarak çıkarttığı bir servis olma özelliği taşıyor. Aylık 13,99 TL ücreti olan YouTube Music, farklı uygulamalar kullanılırken YouTube’da müzik dinlemeye olanak sağlıyor ve müzikleri çevrimdışı dinleme imkanı sunuyor.
ÜCRETLER BELLİ OLDU
YouTube Premium Türkiye’de 4 farklı tarifede sunuluyor. İlk üç ay kullanması ücretsiz olan paketlerde tek kişilik bireysel abonelik paketi 16,99 TL, 5 kişilik aile abonelik paketi 25,99 TL, sadece bireysel YouTube Müzik aboneliği 13,99 TL, sadece aile YouTube Müzik aboneliği ise 20,99 TL olarak ücretlendirildi. (HABER MERKEZİ)
TEKNOLOJİ
[1s 13d] Gemius Türkiye'nin açıkladığı rapora göre çöpçatanlık hizmeti veren Tinder uygulamasına Türkiye'den 1 milyon 78 bin kişi üye. Kullanıcıların yüzde 80'i erkek.
[1g 21s 21d] Müzik dinleme platformu Spotify'ın kuruluşu Netflix dizisi olacak. Yayın tarihi belli değil.
[3g 21s 55d] NASA, Ay'a giden roketi fırlatacak platformu tanıttı: İlk gidişten sonraki en büyüğü.
[4g 2s 19d] Yeni yılda hiçbir Windows Mobile kullanıcısı artık Whatsapp'a erişemeyecek. Whatsapp, bazı iPhone modellerinde de kullanılamayacak.
[4g 19s 25d] İnsan duygularını anlayabilen ve tepki verebilen akıllı robot CIMON-2, astronotlara yardımcı olması amacıyla Uluslararası Uzay İstasyonu’na gönderildi. Robot, empati kurabilmesini sağlayan bir yapay zeka yazılımına sahip.
[5g 5s 4d] Kısaca ‘stoksuz e-ticaret modeli’ olarak tanımlanan dropshipping; ilgilisine stok bulundurmadan, kargo işlemleriyle uğraşmadan, uluslararası ürün satışı yapabilme imkanı sağlayan bir e-ticaret modeli. 3 yıldır bu yöntemle Kanada-ABD arası ürün satan üniversite öğrencisi Asel Tuncer, şöyle diyor: “Yeterli zamanı ayırmak ve sözleşmeye bağlı kalmak bu yöntemle evden para kazanabilmeniz için yeterli.”
Hindistan'ın Ay'a yumuşak iniş yapmak üzere gönderdiği ve 7 Eylül'den bu yana irtibat sağlanamayan Vikram modülü
Doğu Afrika ülkesi Etiyopya, kendi mali imkanlarıyla yürüttüğü uzay programı çerçevesinde ilk kez uydu fırlatacak.
Dünyada kişi başına en fazla güvenlik kamerası Çin'in 15 milyon nüfuslu Çongçing şehrinde bulunuyor. Çongçing'de 2 milyon 580 bin güvenlik kamerası var. Aynı nüfusa sahip İstanbul'da ise bu rakam 107 bin.
Twitter CEO'su Jack Dorsey’in dünyanın en bilinen arama motoru Google yerine DuckDuckGo’yu kullanıyor. Dorsey'in kullandığı arama motoru IP adresi ve kişisel arama sonuçlarını kaydetmiyor.
6 aydır giriş yapılmayan hesapları silme kararı alan Twitter'a tepki yağdı. Şirket, kararı iptal etti.