Özgür Yazılım yaz kampı başvuruları başladı

Özgür Yazılım Yaz Kampı için başvurular devam ediyor. Kamp 19 Temmuz'da başlayacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bu yıl onuncu kez düzenlenecek olan Mustafa Akgül Özgür Yazılım Yaz Kampı 2019’da verilecek eğitimler belirlendi, katılımcı başvuruları başladı. 30 Haziran’a kadar sürecek başvurularda adayların tercih yapabileceği birçok özgür yazılım kursu bulunuyor.

Linux Kullanıcıları Derneği ve Abant İzzet Baysal Üniversitesi organizasyonuyla 19 Temmuz - 3 Ağustos tarihlerinde Bolu’da gerçekleşecek olan etkinliğe bu yıl da 700’den fazla kişinin katılması bekleniyor. Gönüllü eğitmenlerce verilecek eğitimler arasında GNU/Linux işletim sistemi kurslarından özgür yazılım dilleri olan Java, PHP, Python, Ruby gibi dillerle uygulama geliştirme kurslarına, Web teknolojilerinden siber güvenlik kurslarına, ağ yönetiminden kripto paraların altyapısını oluşturan blokzincir kursuna kadar birçok konu bulunuyor.

30 Haziran'a kadar yapılacak başvurular sonucunda kurslardan birine kabul alan kişiler, 2 hafta boyunca tam gün işlenecek derslerde 100 saatten fazla eğitim almaya hak kazanacaklar. Ücretsiz verilen eğitimlerde katılımcıların yalnızca kendi masraflarını karşılaması bekleniyor.

Kamp hakkında detaylı bilgi ve başvuru için web sitesi ziyaret edilebilir.