E-Ticaretin 5 altın kuralı

Google Haberlere Abone ol

Bilişim teknolojileri her geçen sene gelişerek farklı sistemler sunmaktadır. Bu sistemler genel olarak her bireye hitap eden, ihtiyaçlardan ortaya çıkan sistemlerdir. E-ticaret sistemi de bu şekilde ortaya koyulmuştur. Günümüzde rekabet takibi ve ürün kontrolleri sağlanması amacıyla önemli bir rolü olan e-ticaretin 5 altın kuralı bilinmesi gerekmektedir.

1.Kural: Pazar Analizi

E-ticaret kapsamlı bir alandır. İçerisine girmek istediğiniz sektörü işe başlamadan önce belirlemeli ve bu sektörün analizini doğru bir şekilde yapmalısınız. Örneğin mobilya sektöründe bir e-ticaret sistemi kurmak istiyorsanız, mobilya alanındaki tüm rakiplerinizi ve işleme biçimlerini incelemeli ve analiz çıkartmalısınız. Bunun için SWOT analizini mutlaka yapmalısınız. E-ticaretin 5 altın kuralı arasında en önemli kural budur.

2.Kural: Yazılım İçin Altyapı Araştırması

Etkili bir satış ve ürünlerinizi sergileyebileceğiniz bir sistem için altyapı oldukça önemlidir. Altyapı sağlayıcısının dinamik ve tüm işlemlerde herhangi bir sorun çıkartmadan müşterilerinize doğru bir işlem sağlaması gerekmektedir. Altyapının etkili bir şekilde olmaması ürünlerinizi yerleştirmiş olduğunuz sitede fazla ürün girişi, fazla müşteri girişi ya da fazla alışveriş sayısı olması halinde altyapı çökebilir. Bu nedenle e-ticaret için altyapı oldukça önemlidir.

3.Kural: Web Sitesi Tasarımı

Görsel her üründe ya da mağazada önem verilen bir konudur. Göze güzel gelen bir şeyi alma isteği daima ağır basar. Bu durum web sitelerinde de böyledir. E-ticaretin 5 altın kuralı arasında dikkat etmeniz gereken bir kural olan bu kuralda, tasarımınız etkili ve müşterileriniz için güvenilir bir tasarım olarak seçilmelidir. Ancak sistem genel olarak sade ve anlaşılır bir şekilde tutulmalıdır. Bu müşterilerin her şeyi kolay bir şekilde halletmesini sağlayacaktır. Bu nedenle hem tasarım hem de yazılım kısmında tamamen sade ancak güvenilir bir site yapılması siteniz için etkili sonuçlar ortaya çıkartacaktır.

4.Kural: Ödeme Sistemleri

E-ticaret ile birlikte farklı ödeme sistemleri ortaya çıkmıştır. Bu ödeme sistemlerini aktif hale getirmek için ilk olarak bankalarla anlaşma sağlamanız ve entegrasyonu e ticaret sisteminize doğru bir şekilde yerleştirmeniz gerekmektedir. E-ticaretin 5 altın kuralı arasında ödeme sistemi ve ödeme sayfasının önemi büyüktür.

5.Kural: Lojistik

Müşteriler alınan ürünlerin kırılmadan, hasar görmeden düzgün bir şekilde getirilmesini ister. Aynı zamanda her kargo firması her ürünü taşımayabilir. Bu nedenle kargo konusunda güvenilir ve ürünlerinizi taşıyabilecek bir kargo firması ile çalışmanız gerekmektedir.

İLANDIR.