'6 milyar insan birbirine bağlantılı, bu iyi bir haber değil'

Dijital dünyanın önde gelen isimlerinin deneyimlerini paylaştığı Digital Age Summit 2019’a katılan siber güvenlik uzmanı Chris Roberts, “Kendi hayatımızı teknolojinin eline teslim ediyoruz. Bunu biraz sorgulamamız gerek” dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dijital dünyanın önde gelen isimlerini bir araya getiren Digital Age Summit 2019 etkinliğinde konuşan siber güvenlik ve teknoloji uzmanı Chris Roberts (fotoğrafta), "Teknolojik Tsunami Yaklaşıyor" adlı sunum yaptı.

Roberts, "Günümüzde 6 milyar insan birbirine bağlantılı yaşıyor ve online... İnsanlık adına bu iyi bir haber değil” dedi.

“Future4All” temasıyla İstanbul’da düzenlenen etkinliğe katılan Roberts, “Kendi hayatımızı teknolojinin eline teslim ediyoruz. Bunu biraz sorgulamamız gerekiyor. Önemli olan hack’lemek değil bunu nasıl düzelttiğinizdir" diye konuştu.

Çok sayıda uçağı ve Uluslararası Uzay İstasyonu’nu (NASA) hack'leyen kişi olarak da tanınan Chris Roberts, internet kullanıcılarına kesinlikle "12345" türünden basit şifreler belirlememeleri uyarısında bulundu.

Etkinlikte sahne alan internet uzmanı Evgeny Morozov ise kişisel verilerimizin paylaşımı karşılığında ücretsiz hizmetlerle ödüllendirildiğimiz günlerin geride kaldığını, bireysel şirketlerin kendi dijital yollarını çizerken çok daha stratejik davranmak zorunda olduklarını belirtti. (Kaynak: Habertürk)