Tarımda kolektif mülkiyete geçiş oyun oluyor!

Kolektif çiftlikler bilgisayar oyunu oluyor. "Kolkhoz: The Red Wedge" adı verilen oyun, 5 Ekim'de oyuncularıyla buluşacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 1929 yılında, bir Kazak köyünde geçen hikâye, adını Sovyetler'in kolektif tarımın yapıldığı çiftlik projesine verilen isimden (Kolhoz) alıyor. Sovyet hükümetinin bir çalışanı olarak görevlendirilen Gleb, Kolhoz'un kurulmasını hızlandırmak için buraya gönderiliyor. Köylülerin kullandıkları tüm mülkiyetlerin kaldırılması ve üretimi topluca yapılması için uğraşan Gleb, oyunun ana kahramanı. Hikâye kolhozların kurulumunda yaşanan sorunları anlatıyor. Gleb'in görevi “Yeni bir hayat yaratma tutkusuna rağmen, geri adım attıranların insanlığıyla yüzleşmek” olarak açıklanıyor.

Tarihi hikâyenin işlenişinin yanı sıra, oyunun fiziksel özelliklerinden bahsedecek olursak; iki boyutlu karakter hareket ettirilerek görevleri takip ediyor. Bu sırada çeşitli soyut ve somut sembollerden oluşan bulmacalar, yerleştirmeler ve oyuncunun hikâye akarken yapacağı farklı seçimler yer alıyor. Tanıtımdan elde edinilen ilk izlenimler şimdilik böyle. Oyunun ismindeki 'Kızıl Kama' ve bulmacalarda kullanılan şekilleri düşündüğümüzde Rus resim ve grafik sanatçısı El Lissitzky'e gönderme yapıldığı anlaşılıyor. İki boyutlu arka planda kullanılan renkler ve özgün mekan tasarımları da dikkat çekmekte.

Oyuna 5 Ekimden sonra buradan ulaşılabilecek.