Seo nedir?

Seo optimizasyonu yaparken öncelikli olarak Google'ın kriterlerini dikkate almalısınız. Nedeni ise eğer reklam vermiyorsanız, web site trafiğinizin yüzde 95 i buradan sağlanacaktır.

Google Haberlere Abone ol

Seo, web sitenizi arama motorlarının istediği teknik kriterlere uygun hale getirme işlemidir. Arama motorlarının bu kriterleri belirlemesinin nedeni internet kullanıcılarının mutlu olmasını sağlamaktır. Bu kriterlerin temelini 'kullanıcı-insan odaklı olmak' diyebiliriz. İnternet ortamında istediğini kolayca ve doğru bir şekilde bulabilmek, satın alabilmek veya bilgi edinebilmek kullanıcıların en çok istediği deneyimlerdir. Arama motorları bu doğru deneyimi yaşatabilmek için bir okyanus olan internet alemine bir düzen veya nizam getirmiştir. Bu düzene uygun web sitesi oluşturma işlemine de SEO optimizasyonu denilmektedir. İngilizce Search Engine Optimization (SEO) kelimesinin baş harflerinden oluşmakta ve Türkçe’ye Arama Motoru Optimizasyonu olarak çevrilmektedir.

DOĞRU SEO ÇALIŞMASI NASIL YAPILIR?

Öncelikle unutulmamalıdır ki Seo çalışmasını doğru yapan web siteleri arama motorları tarafından ödüllendirilmekte ve sıralamalarda daha yukarıda yada önde gösterilmektedir.

Doğru seo çalışması için öncelikli olarak arama motorlarının nasıl bir web sitesi istediğini iyi kavramalıyız. Örneğin Google ın iyi bir web sitesinden istediği 200 den fazla kriter bulunurken bu sayı diğer arama motorları için değişkenlik gösterebilmektedir. En temel başarı faktörleri aşağıdaki gibi sıralamaktadır. Bu temel faktörlerin üzerine bir web sitesi inşası yapabilir daha sonra diğer faktörleri zaman içerinde tamamlayabilirsiniz.

Unutmayın! Seo, asla bitmeyen bir süreçtir ve sürekli iyileştirmeyi felsefe edinen disiplinli bir çalışma metodudur.

1. Arama Motoru Sıralamasında Başarı Faktörleri : İçerik

2. Arama Motoru Sıralamasında Başarı Faktörleri : Web Site Mimarisi

3. Arama Motoru Sıralamasında Başarı Faktörleri : Html Kullanımı

4. Arama Motoru Sıralamasında Başarı Faktörleri : Site Otoritesi, Tıklanma Oranı ve İçerik

5. Arama Motoru Sıralamasında Başarı Faktörleri : Link Yapısı ve Link İnşası

6. Arama Motoru Sıralamasında Başarı Faktörleri : Ülke, Bölge, Konum, Geçmiş

7. Arama Motoru Sıralamasında Başarı Faktörleri: Sosyal Medya Paylaşımları ve Sosyal İtibar

8. Arama Motoru Sıralamasında Başarı Faktörleri: Spam, İhlaller ve Cezalar

Daha kapsamlı bilgi için şu bağlantıyı ziyaret edebilirsiniz.

GOOGLE SEO VE YANDEX SEO ARASINDAKİ FARK NEDİR?

Aslında Google arama motoru ile Yandex arama motoru arasında temel felsefe olarak çok büyük bir fark yoktur. Her ikisi de mutlu kullanıcı deneyimini hedeflemektedir. Ancak piyasaya yüzde 95 hakim olan Google zaman içerisinde yapılan büyük teknoloji ve yazılım yatırımları ile birlikte aramalarda daha iyi sonuçlar sunmayı başarmıştır. Seo optimizasyonu yaparken öncelikli olarak Google'ın kriterlerini dikkate almalısınız. Nedeni ise eğer reklam vermiyorsanız, web site trafiğinizin yüzde 95 i buradan sağlanacaktır. Yandex Seo optimizasyonu için özel bir çaba harcamanıza gerek yoktur. Yandex Haritalar, Yandex Metrica gibi birkaç önemli servisine üye olmanız yeterli olacaktır. Google arama motorunda başarılı olan bir web sitesi tüm arama motorlarında hak ettiği konuma ulaşacaktır, endişeniz olmasın.

SEO UZMANI NASIL ÇALIŞIR? DOĞRU SEO HİZMETİ NASIL OLMALIDIR?

Seo uzmanlarına başvurduğunuz zaman ilk olarak yapacağı iş sizi detaylıca dinleyip siteniz ve sektörünüz hakkında gereken notları almak olacaktır. Nitelikli bir seo uzmanı öncelikli olarak sitenizi ve sektörünüzü analiz edip sizin için yapılması gerekenleri anlatan bir rapor oluşturacaktır. Bu rapor ile web sitenizin şu anki teknik durumu , sıralamalardaki pozisyonu, rakip analizi ve yapılması gerekenleri özet şeklinde ortaya konulacaktır. Öncelikli olarak sitenizin içerisinde bulunan teknik ve içerik hataları giderilecektir. Daha sonra sitenizin dışarıdan aldığı referans bağlantılar kontrol edilip zararlı olanlar red edilecektir. En son olarak ise sitenizin iç ve dış referans bağlantıları ile içerik kalitesi ile güçlendirilerek en iyi pozisyonu almanız sağlanacaktır.

TÜRKİYE'DE SEO FİYATLARI

Türkiye’de seo fiyatları değişkenlik göstermekle birlikte paket backlink satışı yaygındır. Çok riskli bir yöntem olan paket backlinkler fiyat olarak ucuz olmakla birlikte, sitenize Google da spam cezalarına neden olabilmektedir. Her web sitesinin sektörü farklı olabilir ve farklı referanslara ihtiyaç duyabilir. Tek bir backlink paketini her siteye uygulamak zaman içerisinde yapılan Google algoritma güncellemeleri ile etkisini kaybedeceği gibi zarar görmenize de neden olabilir. Eğer siteniz sizin gerçekten değerliyse resmi ve kurumsal seo ajansları ile çalışabilir ve fatura karşılığında hizmetinizi satın alabilirsiniz. Sözleşme ile satın alacağınız hizmet sonucunda, kötü bir durum ile karşılaşırsanız zararınızın karşılanmasını talep edebilirsiniz.

İlandır