Mozilla'dan Google'a suçlama: Youtube'u kasten yavaşlatıyor

Mozilla'dan 'yavaşlatma' iddiası: Google, Youtube'u kendi tarayıcısı dışındaki tarayıcılarda yavaşlatıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Mozilla’nın Teknik Program Müdürü Chris Peterson, YouTube’un sahibi Google’ın, Youtube'u Chrome harici tarayıcılarda bilerek 5 kat yavaşlattığını iddia etti.

Cumhuriyet'in, Paratic.com'dan aktardığı habere göre, Dünyanın en büyük video içerik portalı olarak bilinen, her gün milyonlarca kişinin ziyaret ettiği YouTube’un sahibi Google’a, rakibi Mozilla’dan suçlamalar geldi. Mozilla’nın Teknik Program Müdürü Chris Peterson, Twitter hesabından yaptığı paylaşımla, Google’ın YouTube’u rakip tarayıcılarda kasten yavaşlattığını iddia etti.

ÇÖZÜM: ÖNCEKİ SÜRÜMÜ KULLANMAK

Mozilla yetkilisi Peterson'ın iddiasına göre, Google, YouTube üzerinde çeşitli tasarımsal değişikliklerde bulunarak, Firefox ve Edge’de, Chrome’a göre 5 kat daha yavaş çalışmasına neden oluyor.  Youtube üzerinde kullanılan Polymer tasarımının bu duruma yol açtığını söyleyen Peterson, Google’ın rakip tarayıcılara uyguladığı bu durumu ortadan kaldırmak için kullanıcılara bir de tavsiye verdi. Peterson, kullanıcıların YouTube’u tam performans ile kullanmaları için Polymer tasarımdan önceki sürümünü yani 'Youtube Classic' eklentisini kurmalarını önerdi. Edge kullanıcılarının da, 'Tampermonkey' eklentisi ile YouTube’u yavaşlama sorunu olmadan kullanılabileklerini söyledi.