GetContact ve benzeri 25 uygulamaya inceleme başlatıldı

Sosyal medya bir süredir GetContect uygulaması konuşuyor. Zira GetContect ile kullanıcılar başkalarının kendilerini rehberlerine nasıl kaydettiğini görebiliyor. GetContact dahil 25 mobil uygulama için inceleme başlatıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Başka kişilerin telefon rehberlerinde nasıl kayıtlı olduğunu merak eden kullanıcılar, numara sorgulaması yapabilmek için bu uygulamalara yoğun ilgi gösterdi. Kişilerin telefon numarası ve diğer bilgilerini toplayarak rehber oluşturan mobil uygulamalar ve internet siteleri kişisel verilerin korunmasına yönelik endişeleri de beraberinde getirdi.

Bilgi Teknolojileri Kurumu, milyonlarca kullanıcının indirdiği ve Google Play listesinde bir numaraya yerleşen GetContact uygulamasıyla bir kez daha gündeme gelen rehber uygulamalarıyla ilgili inceleme başlattı. 25 programı incelemeye alan kurumun Başkanı Fatih Sayan, Hürriyet’e yaptığı açıklamada kullanıcıların rızası olmadan paylaşım yapan programlara erişim engeli getireceklerini söyledi.

Google ve Aplle ile iletişime geçtiklerini belirten Sayan, “Bu tür programlar, kullanıcının iznini aldıktan sonra paylaşımda bulunuyor. Eğer kullanıcının açık rızası varsa, yasal olarak bir şey yapmamız mümkün değil. Programları inceliyoruz, eğer kullanıcıların rızası olmadan paylaşım tespit edersek, tespit edilen programa erişim engeli getireceğiz” dedi.

Son günlerde hızla yayılan GetContact uygulamasını 10 milyona yakın kişi indirirken, bu programlar 5 milyar civarında sorgulama yapıldı. GetContact uygulaması sosyal medya kullanıcıları arasında da hızla yayılırken, kullanıcılar “Nasıl kayıtlıyım” diyerek yaptıkları sorgulamaların ekran görüntülerini paylaşıyor. (Kaynak: Hürriyet)