PTT Messenger nedir?

'Yerli ve milli WhatsApp' olarak duyurulan PTT Messenger nedir? Ne zaman kullanıma girecek?

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 'Yerli ve milli WhatsApp' olarak tarif edilen PTT Messenger uygulaması, Başbakan Binali Yıldırım’ın, Hatay'daki Zeytin Dalı Harekat Merkezine canlı olarak bağlanmasıyla duyuruldu.

Yıldırım'ın 2. Ordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel ile yaptığı bağlantının ardından PTT Messenger sosyal medyada gündeme oturdu. 'Yerli ve milli' olarak lanse edilen PTT Messenger'ın isminin Türkçe olmaması ve internet üzerindeki izleme ve sansür uygulamaları nedeniyle yaratacağı güvenlik kaygısı sosyal medyada eleştirilmesine neden oldu.

"Milli, Güvenli Anlık Mesajlaşma ve Haberleşme Çözümü" olarak lanse edilen PTT Messenger'ın, PTT'nin internet sitesi üzerinden yapılan tanıtımı ve uzmanların bu tanıtıma dair yorumları şöyle:

PTT Messenger, güvenliği dünyaca ispatlanmış metodoloji ve teknolojiler dikkate alınarak geliştirilmiştir.

Farklı fonksiyonlar için farklı uygulamalar kullanmak yerine PTT Messenger, kaynak kullanımı optimize edilmiş şekilde çok fonksiyonlu kullanım kolaylığı sağlamaktadır.

PTT Messenger, tamamen millî mühendislik kabiliyetleriyle geliştirilmesi nedeni ile, güncellenmeye elverişli bir tasarıma sahiptir.

PTT MESSENGER NE ZAMAN KULLANIMA GİRECEK?

- Her ne kadar mobil platformlar ve masaüstünde kullanılabilecek olsa da uygulama, şu an için yalnızca Android’de APK olarak kullanılabilir durumda. Bu ifadeden de anlaşılacağı üzere PTT Messenger geleceğe yönelik bir plan. Çünkü henüz sadece Android'de çalıştığı belirtilmiş.

- PTT Messenger’ın yakın zamanda tüm platformlarda aktif hale gelmesi bekleniyor. Ancak kullanıma gireceği tarih ile ilgili henüz resmi bir açıklama bulunmuyor. Henüz kullanıma hazır olmadığı anlaşılıyor.

PTT MESSENGER SAYFASINA ULAŞILAMIYOR

Öte yandan, PTT Messenger'ın indirilebileceği belirtilen https://messenger.ptt.gov.tr/ sayfasına ulaşılamıyor. (Kaynak: Evrensel)