BTK Güvenli İnternet Günü için SMS gönderdi

BTK 6 Şubat Güvenli İnternet Günü için SMS ile bilgilendirme yaptı. Kullanıcılar 'güvenli internet' çeşitli paketler alabiliyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), 6 Şubat Güvenli İnternet Günü kapsamında internet kullanıcılarına SMS gönderdi. Güvenli İnternet Günü'nü tebrik eden mesajda kullanıcılar internetin zararlı içeriklerinden korunmak için bir siteye yönlendirildi.

BTK’nın güvenli internet için hazırlamış olduğu sitede, Türkiye'de faaliyet gösteren internet servis sağlayıcıları için hizmet sunuluyor. Servis sağlayıcınızı seçip 'güvenli internet' talebi oluşturduktan sonra, güvenlik kriterlerini belirlediğiniz çeşitli profillerle karşılaşıyorsunuz.

GÜVENLİ İNTERNET NEDİR?

2004 yılında Avrupa genelinde INSAFE (Avrupa Güvenli İnternet Ağı) isminde kurulan sistemle internetin daha bilinçli ve güvenli kullanımı faaliyetlerine başlandı. Türkiye dahil toplam 31 ülkenin dahil olduğu Güvenli İnternet Merkezi, INSAFE organizasyonunun koordinasyonunda faliyet göstermeye devam ediyor ve internet güvenliği konusunda bir kamuoyu oluşturma amacı taşıyor. (Webtekno)