Android cihazlar BankBot tehlikesi ile karşı karşıya!

BankBot tekrar yayılıyor. Güncellenen virüs Play Store kullanan binlerce kullanıcıyı tehdit ediyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Google’ın uygulama mağazası Play Store, esnek kuralları yüzünden bir kez daha kötü niyetli yazılımların hedefinde.

Her ne kadar Google'ın Play Store üzerinde yaptığı son değişikliklerle kötü niyetli yazılımlardan büyük oranda arındığı düşünülse de Android cihazlar bir kez da BankBot tehlikesiyle karşı karşıya.

BankBot virüsü için halen kesin bir çözüm bulunamadı!

Antivirüs uygulaması Avast tarafından yapılan çalışmalar sonucunda elde edilen rapor, binlerce Android cihaz kullanıcısının bir kez daha BankBot kurbanı olduğunu gösteriyor.

BankBot virüsü, kötü niyetli kişiler tarafından Play Store’da yayınlanan bir uygulamanın içerisine gizleniyor. Uygulama aktif edildiğinde sahte bankacılık arayüzleri ile kullanıcıların şifrelerini çalmaya çalışıyor.

Avast’a göre, BankBot’un yeni sürümü Google’ın Play Store algoritmasına yakalanmayacak şekilde tekrar düzenlendi. Virüsün el feneri ve Solitaire gibi oldukça rağbet gören basit uygulamalara yerleştirildiği saptandı.

ShiftDelete'in haberine göre, virüsün yayıldığı ülkeler arasında Türkiye’nin yanı sıra  Avustralya, Almanya, Hollanda, ABD, Fransa, Polonya, İspanya, Portekiz, Yunanistan, Rusya, Dominik Cumhuriyeti, Singapur ve Filipinler yer alıyor.