İnsan beynine 'hafıza çipi': Kötü hatıraları silecek!

İnsan beynine mikroçip geliyor: Hafıza satın alınabilecek, kötü anılar silinebilecek!

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD’li teknoloji girişimcisi Bryan Johnson insan beynine yerleştirilecek mikroçipler sayesinde, 15 yıl içinde insanların 'hafıza satın alabileceğini' ya da 'kötü anılarını sildirebileceğini' öne sürdü.

Lizbon İnternet Zirvesi’nde konuşan Kernel şirketinin kurucusu Bryan Johnson, mikroçiplerin beyne yerleştirildikten sonra, zihnin gerçek potansiyelinin kilidini açacağını söyledi. İlk amacının hastalıklarla mücadele etmek olduğunu söyleyen Johnson, "mikroçiple beraber insan beyninin gelişip süper güçler kazanacağını umduğunu" ifade etti.

'ANILARIMI SİLEBİLİR MİYİM?'

Johnson, “15-20 yıl içinde, insan beyni için istediğimiz herhangi bir soruyu yanıtlayabilecek şekilde sağlam bir araç setine sahip olacağımızı umuyorum. Örneğin, ‘Mükemmel bir hafıza alabilir miyim?’, ‘Anılarımı silebilir miyim?’, ‘Öğrenme hızımı artırabilir miyim?’ gibi sorulara yanıt bulmasını istiyorum” diye konuştu. Firmanın sitesinde yazan açıklamada, “İnsanın kendi sınırlarını daha da fazla keşfedebilmesi için elimizdeki yeni teknoloji dalgalarına erişebilen, okuyabilen ve yazabilen insan beynini geliştirmesi gerekiyor” ifadeleri yer aldı. (Kaynak: Milliyet)