Android'ciler gebelik, iOS'cular doğum kontrolü istiyor!

Cycle Technologies, kadınların doğum kontrolü ile ilgili bir araştırma yaptı. Yapılan araştırmaya göre, Android telefon kullanan kadınlar gebe kalmak isterken, İOS kullananlar hamileliği engellemek istiyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Doğurganlık ve regl takip uygulaması Dot’un verilerine göre, Android kullanıcıları uygulamayı gebe kalmak için kullanırken, iOS kullanıcıları ise hamileliği engellemeyi amaçlıyor

Akıllı telefonlara indirilen doğurganlık ve regl takip uygulaması 'Dot', 50 bin aktif kullanıcıyı incelemeye aldı. Sonuçlarda, Android kullanıcılarının yüzde 25’inin uygulamayı hamile kalmayı kolaylaştırma amacıyla kullandığını tespit edildi. iOS kullanıcılarının ise yüzde 19’u uygulamayı gebe kalmak için kullanıyor. Uygulamayı, hamileliği önlemek için kullandığını söyleyenlerin oranı iOS kullanıcıları arasında % 35’ken Android kullanıcıları arasında % 29.

Kadınların regl döngüsü ve ovülasyonu takip etmesini sağlayan Dot, başlangıçta ‘hamile kalmak’, ‘hamileliği engellemek’ ve ‘regl dönemlerini takip etmek’ seçenekleri sunuyor. Dot’un ana şirketi Cycle Technologies’in kurucusu Leslie Heyer, “Android ve iOS arasındaki farklar bizim için de sürpriz oldu” dedi.