Toshiba'ya üç teknoloji devinden teklif

Toshiba'nın çip işini satın almak isteyen Foxconn'a rakip çıktı. Apple ve Amazon da yarışa katılacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'de nükleer üzerine çalışan ve Toshiba'ya ait olan Westinghouse'un yarattığı büyük zararın karşılanması işi, Toshiba grubunu büyük bir zorluğa itti.

Grubun en büyük işletmelerinden birisi Toshiba markasıyla yarı iletken üretiyor ve satılması gündemde. Japon Nikkei adlı gazeteye göre, teklif veren şirketlerden Foxconn'un Başkanı Terry Gou, Apple ve Amazon'un da teklifte kendilerine katılacağını söyledi.

ABD'li iki teknoloji şirketi toplam miktara katkıda bulunacaklar. Ancak gazetede bunun doğrudan yatırım yoluyla mı teklifin bedelini karşılama yoluyla mı olacağı belirtilmiyor.

AKILLI TELEFONDA VE VERİ MERKEZLERİNDE KULLANACAK

Habertürk'ün haberine göre, Toshiba'nın ürettiği çiplerin aralarında bellek de bulunuyor ve bunlar, akıllı telefonlarda, kişisel bilgisayarlarda ve veri merkezlerinde kullanılacak.

Foxconn markasının sahibi olan ve aslında Tayvan'ın en büyük şirketlerinden birisi olan Hon Hai Precision Industry Co Ltd, daha önce Sharp'a da benzer teklifle giderek ortak olmuştu.

Yaklaşık 18 milyar dolar değer biçilen şirketin satışında, Foxconn güçlü bir aday olarak görülüyor. Ancak, Çin'deki derin bağları sebebiyle tek aday görülmekten uzak.

Foxconn'un Çin'deki derin bağlantılarının sebebi, ülkede iPhone üretim tesisleri bulunması. Diğer yandan, Japon hükümeti, önemli çip teknolojilerinin ülke dışına taşınmasına sebep olacak bir anlaşmayı engelleyeceğini de açıkladı.