En çok şarj tüketen 6 uygulama

Akıllı telefonlardaki uygulamaların şarj, veri ve hafıza kullanımı tüketimine göre sıralamaları yapıldı. Avast yazılım şirketinin yaptığı araştırmada Snapchat tüketimde birinci sırada yer aldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Akıllı telefon kullanıcılarının karşılaştığı sıkıntıların başında cihazın pilinin çabuk tükenmesi, internet verileri ve hafıza kullanımı geliyor. Avast yazılım şirketi, Android işletim sistemi bulunan telefonlardaki uygulamaları şarj, veri ve  hafıza kullanımına göre sıraladı. İşte ilk sıralarda yer alan 10 uygulama.

1- Snapchat

Kısa süre ile karşıdaki kişiye fotoğraf atmaya ya da insanlarla yine geçici bir süre ile fotoğraf paylaşmaya yarayan program, Avast'a göre şarj, veri kullanımı ve hafızayı olumsuz olarak etkileyen programların başında geliyor.

2- Spotify

En yaygın kullanılan müzik programlarından olan Spotify özellikle telefon hafızasında indirilen şarkılar nedeniyle oldukça yer kaplıyor. Programda aynı zamanda kablosuz ağ ile kullanılmadığı takdirde internet verisini olumsuz yönde etkiliyor.

3-Wattpad

Özellikle elektronik kitap okuyucularının kullandığı Wattpad uygulaması internet verisini en çok tüketen programlar arasında.

4- Line

İnternet üzerinden mesajlaşmaya yarayan Japon yapımı program, veri yüklerken, görüntülü ya da görüntüsüz yapılan aramalarda benzer mesajlaşma programları WhatsApp ve Telegram'a kıyasla daha fazla ağ ve şarj tüketiyor.

Dikkat: WhatsApp yerinizi söyleyecek!Dikkat: WhatsApp yerinizi söyleyecek!

5- Amazon

İnternet üzerinden yapılan alışveriş programlarının en popüleri olan Amazon programı veri ve şarj tüketiminde beşinci sırada yer alıyor.

6- Tinder

50 milyonun üzerinde kullanıcıyla insanlarla taşıma programlarının en çok kullanılanı Tinder, güncellemeleri yapılmadı takdirde oldukça fazla şarj ve veri tüketiyor. (DIŞ HABERLER)