'Duygusal yakınlaşma' kuran seks robotları çıkıyor

Sahibiyle "duygusal yakınlaşma" kurabilecek ilk 'akıllı seks robotları'nın ABD'de birkaç ay sonra piyasaya çıkacağı açıklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Akıllı seks robotları yakında satışa çıkacak California merkezli bir firma, Nisan'da 'duygusal yakınlık kurabilen 'Harmony'  adlı seks robotları'nı piyasaya süreceğini açıkladı. RealDoll şirketi yeni ürünleri hakkında bilgi de verdi. Şirket yetkililerinden Matt McMullen'in Daily Star gazetesine yaptığı açıklamaya göre, seks robotları 'kişilik türü'nü belirlemeye izin veren ayarlara sahip olacak, 'ruh halini' belirlemeye yardımcı olacak bir uygulama sayesinde kontrol edilebilecek.

ÇAY KAHVE DE VERECEK!

Ayarlarda ‘akıllı’, ‘naif’, ‘seksi’, ‘iyi kalpli’ ve ‘mütevazı’ gibi seçeneklerin, her bir seçeneğin de kendi ölçeği olacağı belirtildi. Böylelikle akıllı robotlar sahipleriyle iletişim kurabileceği gibi onlara karşı 'duygu' da besliyor gibi de görünecek. 37 bin dolardan satışa sunulacak ‘Harmony’ adlı robot çay, kahve servisi de yapabiliyor. Söz konusu robotun mimiklerinin 'insandan ayırt edilemeyecek şekilde gerçekçi' olduğunu söyleyen savunulan robotların dünya çapında satışa ne zaman çıkacağı ise belli değil.

r1

Etiketler Robot seks duygu akıl