Instagram şifreleriniz tehlikede

Instagram kullanıcıları hacker'ların yeni hedefi. Profil analizi için indireceğiniz programlar şifrelerinizi çalabilir.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Mobil uygulama mağazaları, başta Facebook, Instagram ve Twitter olmak üzere, popüler sosyal medya uygulamalarının daha etkin kullanımı için geliştirilen hizmetleri taklit eden tuzak uygulamalarla dolu. Son olarak Google Play Store’da Instagram şifrelerini çalmak için geliştirilmiş bazı yazılımlar saptandı. Yapılan uyarılar üzerine Google, bu zararlı uygulamaları yayından kaldırdı. Fakat tehlike bitmiş değil, benzerleri her an ortaya çıkabilir.

Türkiye’deki Instagram kullanıcılarının şifrelerini çalmak üzere tasarlanmış olduğu anlaşılan tehlikeli Android uygulamaları, Instagram hesaplarına olan erişimi analiz etmeyi ve takipçi sayısını artırmayı vaat ediyor.

ORİJİNAL INSTAGRAM LOGO VE TASARIMIYLA SUNULUYOR

Bu kötü amaçlı yazılımlar orijinal Instagram logosu ve tasarımıyla sunuluyor. Orijinal logolu bir uygulamayı mağazada gören kullanıcılar güven duyarak  "Instagram ile giriş yap" seçeneği ile giriş yapıyorlar. Profilin kimler tarafından ziyaret edildiğini görüntülemeyi vaat eden bu yazılımlar giriş yapıldıktan sonra şifre bilgilerini bir başka sunucuya yönlendiriyor.

Hacker'lar elde ettikleri kullanıcı adı ve şifrelerle Instagram’a giriş yapıp hızlıca ayarlardan e-posta ve şifreleri değiştirerek hesapları ele geçirebiliyorlar.(HABER MERKEZİ)