Google hesaplarının güvenliği nasıl artırılır?

Sanal ortamda hemen her yerde kullandığımız Google hesaplarının hacklenme riskini nasıl azaltırız? Hesapları nasıl güvenli hale getirebiliriz?

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Youtube, Google+, Gmail ve akıllı telefonlarda kullandığımız onlarca uygulama... Her şey Google hesaplarına bağlı. Akıllı telefonların hayatımıza girmesiyle birlikte Google hesapları hayati önemi sahip hale geldi. Hal böyle olunca Google hesabının hacklenmesi demek tüm hesapların da eş zamanlı olarak uçması anlamına geliyor.

Peki kişisel ve ticari bir çok verilerimizin yer aldığı Google hesaplarını nasıl daha güvenli bir hale getirebiliriz?


GÜÇLÜ BİR ŞİFRE

Hesabınızı güvene almak için ilk yapmanız gereken bulunması zor ve karmaşık bir şifre kullanmak. Şifrenizi oluştururken isim ve 1234 gibi terimlerin yer almamasına özen gösterin. Büyük - küçük harf, rakam ve özel karakterler kullanarak oluşturacağınız şifre çok daha güvenli olacaktır. Sadece harf veya sayıdan oluşan şifrelere oranla bu şifrelerin bulunmasın çok daha zordur.

 parola


2 AŞAMALI DOĞRULAMA

2 Adımla Doğrulama işlemi, adından da anlaşılacağı üzere siz şifrenizi girdikten sonra sizden ikinci bir şifre girmenizi istiyor. Farklı bir cihaz ile hesabınıza ulaşmak istediğiniz de bu sistem sayesinde telefonunuza bir kod geliyor ve o kod sayesinde giriş yapabiliyorsunuz.

.2-asama


HESAP KURTARMA BİLGİLERİ

Çoğu kişinin atladığı kurtarma bilgileri bölümü aslında çalınan hesapların kurtarılmasında önemli bir rol oynuyor. Kurtarma bilgilerine girdiğimiz verilerden birini unutursanız hesabınızı diğer bir doğrulama seçeneği ile kurtarabilirsiniz.

guvenlik


GİRİŞ YAPILAN CİHAZLARIN KONTROLÜ

Bu kısımdan hesabınız üzerinden giriş yaptığınız cihazların listesine lokasyonlarıyla birlikte ulaşabilirsiniz. Bu bölümü sık sık kontrol etmenizi öneririz. Bu sayede hesabınıza sizden izinsiz farklı bir cihazdan giriş yapılırsa onu görebilir, ve listeden kaldırarak erişimi engelleyebilirsiniz. Böylece hesabınıza erişmeye çalışan istemsiz misafirlerden kurtulmuş olursunuz.

cihaz