2016'nın teknoloji fiyaskoları

2016 her ne kadar bilim ve teknoloji için verimli bir yıl olsa da oldukça büyük 'aksilik'ler de yaşanmadı değil. işte yılın en büyük teknoloji faciaları...

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -  Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT), "MIT Technology Review" adlı dergisinde yılın en başarısız teknolojik gelişmelerini listeledi.

Volkswagen'e pahalıya mal olan emisyon yazılımı

Volkswagen'ın egzoz emisyon ölçüm sistemlerini yanıltmak için geliştirdiği yazılım şirkete pahalıya mal oldu.

ABD Çevre Koruma Ajansı (EPA), yazılımın yüklü olduğu Volkswagen marka dizel araçların çevreyi standartlardan 40 kat daha fazla kirlettiğini açıkladı.

Volkswagen, yaklaşık 15 milyar dolar cezaya çarptırılırken toplam 8.5 milyon aracı geri çağıracağını açıkladı.

vw



Samsung Galaxy Note 7

Samsung'un büyük umutlarla piyasaya sürdüğü Galaxy Note 7'nin batarya sorunu teknoloji devinin kabus dolu günler yaşamasına sebep oldu.

Bataryalarında kullandıkları yeni sıkıştırma teknolojisi sebebiyle şarj olurken telefonları patlayan kullanıcıların şikayetleri üzerine firma, cihazların kapatıp iade etme çağrısında bulundu.

Samsung'un geri çağırıp yenilediği cihazlarında büyük risk taşıdığını belirlemesi üzerine Note 7 üretimini tamamen durdurup sattığı ikibuçuk milyon cihazı geri çağırması Samsung'a oldukça pahalıya mal oldu.

samsung-galaxy-note-2



Apple Watch

Büyük beklentilerle piyasaya sürülen akıllı saatler birçok firmayı olduğu gibi Apple'ı da hüsrana uğrattı. Apple, ABD merkezli şirket International Data Corporation'ın açıkladığı verilere göre Apple Watch satışlarında beklenenin çok altında kaldı.

apple-watch1



Facebook ' yalan' haber kaynağı

Yalan haberler dünya'nın en büyük sosyal ağlarından Facebook'un başını fena halde yaktı.

Amerikan başkanlık seçimleri sonrası Trump'ın başkan olmasından sorumlu tutulan Facebook, her ne kadar bir basın kuruluşu olmadığını ve kullanıcıların paylaşımlarının başkanlık seçimlerini etkilediği fikrinin çok gülünç olduğunu belirtsede yalan haberle baş edebilmek için bir dizi önlem almak zorunda kaldı.

Facebook yalan haber sorununu çözdüFacebook yalan haber sorununu çözdü

(ILLUSTRATION) An illustration dated 23 January 2012 shows the silhouette of a man in front of a screen with the logo of the online network Facebook in Hanover, Germany. Facebook is being criticized again and again for data privacy. Most recently, Facebook has introduced the Timeline, with which Facebook users can share moments of the entire life with other internet users online. Photo: Julian Stratenschulte -ALLIANCE-INFOPHOTO



Yapay zeka 'Tay'

Microsoft'un mart ayında kamuoyuna duyurduğu yapay zeka projesi 'Tay'da 2016'nın yolunda gitmeyen işleri arasında.

Genç bir kadından esinlenerek yaratılan Tay'a iletişim kurabilmesi için sosyal medya platformlarında hesaplar açıldı.

Gençlerle sohbet etmesi ve onlardan yeni bilgiler öğrenmesi planlanan robot 'argo' kurbanı oldu.

Microsoft, Tay'ın bu 'yeni hali' sebebiyle duruma müdehale etmek zorunda kaldı ve robotun Twitter hesabı 24 saat sonra kapatıldı.

tay



Lumosity zeka oyunları

San Francisco'lu Lumos Labs'ın zeka oyunu Lumosity macerası da yılın fiyaskolarından.

Firmanın okulda ki başarı artırmak ve bunamaya çözüm olarak piyasaya sunduğu oyunlar ve hafıza testlerinin beyni geliştirmeye yönelik hiçb,ir etkisi olmadığı ortaya çıktı ve şirket para cezasına çarptırıldı.

brain



Işık 'saçamayan' bitki!

Kar amacı gütmeyen bağış şirketi Kickstarter'ın başlattığı 'ışık saçan bitki' projesi kısa sürede yüzbinlerce dolar bağış topladı. Ancak projenin hayata geçirilmesi neredeyse imkansızdı, proje 'tatlı bir hayal' olarak gerçekleştirilemeyen projeler arasındaki yerini aldı.

isik