Patent davasının galibi Samsung oldu

Apple ve Samsung arasında uzun süredir devam eden davada, Yüksek Mahkeme Samsung lehine karar verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Samsung ve Apple arasında, 2011'den devam eden patent davasında karar açıklandı. 5 yıldır süren davanın kazananı Samsung oldu.

Chip Online'ın haberine göre, uzun süredir devam eden davayı Samsung, Yüksek Mahkeme'ye taşıdı. 8 yargıç, oybirliği ile Samsung lehine karar verdi. Yargıçlar, tasarım patent ihlalinin tüm ürünü değil, sadece bir bileşeni içerebilir olduğunu açıkladı.

Karar, Apple'ın tüm cezayı, hak ihlaline neden olan tüm bir cihazdan talep edemediği anlamına geliyor. Yani Samsung, iPhone tasarımlarını kopyaladığı için daha önce kesilen 399 milyon dolarlık cezayı ödemek zorunda değil. Sadece davaya konu olan bileşenlerde elde ettiği gelir üzerinden cezalandırılabilecek.

Yüksek Mahkeme, yeni rakamın belirlenmesi ve dava ek işlemleri için tarafları tekrar alt mahkemeye gönderdi.

2011'de başlayan davada Apple başlangıçta 1 milyar dolar almaya hak kazanmıştı. Samsung'un itirazları üzerine bu miktar azaltıldı. Samsung, geçtiğimiz Aralık ayında Apple'a 548 milyon dolar tazminat ödemesine karşın, kararın değiştirilmesi veya tamamen kaldırılması durumunda miktarın kendisine geri ödenmesi hakkının saklı olduğunu belirtmişti.

Yüksek Mahkeme'nin kararı, Samsung'a Apple'dan neredeyse yarım milyar doların geri ödenmesi şansı verdi.