Japonlar 'çevirmen megafon' yaptı

Dijital çeviri hizmetlerinin son yıllarda büyük gelişme göstermesi sayesinde artık daha doğru sonuçlar ortaya çıkıyor. Japon Panasonic, farklı dilleri konuşan insanların daha rahat anlaşması için bir megafon geliştirdi. Bu cihaz, insanların konuşmasını anında sesli olarak çevirme özelliğine sahip.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -  Panasonic tarafından geliştirilen çevirmen megafon, özellikle Japonca ile Çince, İngilizce ve Korece arasındaki iletişim için geliştirilmiş. Megafonun günlük kullanımın yanı sıra polis, organizatör ve kargo şirketleri tarafından tercih edilmesi bekleniyor.

Spor karşılaşmalarını yöneten hakemlerin ve teknik adamların daha rahat kontrol sağlaması için böyle bir cihaz geliştirme yoluna giden Panasonic, sonuç olarak oldukça pratik bir ürün ortaya çıkarmış. Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları'nda da bu çevirmen megafonun büyük rol oynaması bekleniyor.

cyarglyveaaliq_

Yılda 20 milyon turistin ziyaret ettiği Japonya'da iletişim önemli sorunlardan biri. Ülkeye gelen turist sayısının 10 yıl sonra 45 milyona çıkması bekleniyor ve doğur iletişim için bu tarz teknolojik çözümler destekleniyor.

Megafonu devreye almak için tek bir düğmeye basmak yeterli oluyor. Cihaz aktif hale geldiğinde Japonca ile İngilizce, Korece ve Çince arasında sesli çeviri yapabiliyor. Önceden tanımlanmış 300 farklı ifade de büyük kolaylık sağlayacak. 20 Aralık'ta satışa sunulacak bu giyilebilir çevirmen, datayı anında bulut üzerine işleyerek hızlıca sonuca varıyor.