2017 drone taşımacılığının yılı olacak

Son yıllarda yükselişi hızlanan drone'lar, gerekli yasal düzenlemelerin de tamamlanmasıyla birlikte özellikle taşımacılık alanında yaygınlaşacak. Büyük şirketlerin bu konuda 2017'de hayata geçirmeyi planladığı önemli projeleri var.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Özellikle son birkaç yıldır dünya genelinde birçok farklı ülkede fotoğraf ve video çekim işlemleri için sıklıkla kullanılan drone’lar, geçtiğimiz yıl içinde pek çok farklı amaç için kullanılır hale geldi. Askeri amaçlar için ciddi görevler üstlenen drone'lar kimi zaman da kendisini aldattığından şüphelendiği karısını takip eden bir adamın izleme aracı oldu.

Çoğunlukla eğlence amaçlı kullanılan drone'ların asıl önemli işlevlerinin taşımacılık olduğu biliniyor. Hatta ilk ünlenmesi de Amazon'un iki yıl önce drone'la teslimat yapacağını açıklamasıyla başlamıştı. Şirketlerin yatırımlarına bakılacak olursa, 2017'de drone taşımacılığında büyük gelişme yaşanacak. Pek çok şirketin drone taşımacılığı için hedef yılı 2017.

drone

GOOGLE VE AMAZON BAŞI ÇEKİYOR

Amazon ve Google başta olmak üzere birçok firma “drone taşımacılığı” konusuyla alakalı çeşitli çalışmaları aktif şekilde yürütüyor. Hatta son olarak Google, yaptığı açıklamayla birlikte Project Wing projesi kapsamında önümüzdeki yıldan itibaren drone taşımacılığı konusunda aktif şekilde hizmet vermeye başlayacağını duyurdu.

Project Wing projesinin başındaki Davis Vos, şu anda drone taşımacılığı konusunda FAA şartlarına uyumluluğun sağlandığını belirtti. Vos, bu alanda önümüzdeki yıllarda çok önemli bir pazar oluşacağının da altını çizdi.

Pizza teslimatı konusunda da önemli girişimler var. Kargo şirketleri için drone taşımacılığı çok büyük maliyet ve zaman tasarrufu anlamına geliyor. Öte yandan drone'ların bu tür taşımacılık faaliyetlerinde kullanı