Samsung bilgisayar üretiminden çekiliyor

Bir süre önce yazılım bölümünü HP'ye satan Güney Koreli teknoloji firması Samsung, bilgisayar bölümünü de gözden çıkarttı. Samsung'un bilgisayar bölümü Lenovo'ya satılmak üzere.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yapılandırmasında büyük bir yeniliğe giden Samsung, bir süre önce sattığı yazıcı bölümünün ardından şimdi de bilgisayar bölümünü satmaya hazırlanıyor. Güney Koreli kaynaklardan alınan bilgiye göre Samsung'un bilgisayar departmanı Lenovo'ya satılacak. Büyük oranda olumlu geçtiği söylenen görüşmelerin ardından Samsung'un bilgisayar bölümü 850 milyon dolara tamamen Lenovo'nun olacak.

Lenovo'nun üretim anlamında dünyanın en büyük bilgisayar şirketi olduğu biliniyor. Buradan yola çıkarak Lenovo'nun bu kadar yüksek bir para ödeyerek çalışma alanını genişletmesinin pek imkansız olmadığı sonucuna varılabiliyor. Konuyla ilgili pek bir detayın olmadığını ve görüşmelerin aylardır devam ettiğini de söylemek gerekiyor.

Öte yandan Samsung'un daha önce 1 milyar dolara HP'ye sattığı yazıcı bölümünün ardından, Lenovo'nun Samsung'un bilgisayar bölümünden nasıl faydalanacağı merak konusu. Ayrıca Samsung'un yazıcı ve bilgisayar bölümlerini satışa çıkarması bu sektörlerden çekildiğini açıkca belli ediyor. Samsung'un mobil sektörde de dalgalı günler yaşaması ve son günlerde de otomotiv sektörüne geçiş yapması akıllarda soru işareti oluşmasına neden oluyor. (Kaynak: tamindir)